We wilden eigenlijk voor jullie gaan voorproeven bij het Italiaanse restaurant Lux dat deze maand 25 jaar bestaat, maar dat is helaas niet gelukt. Lux viert het jubileum met de introductie van ‘Mangiare della Domenica’: ‘Een culinaire belevenis waarbij gasten op een bijzondere manier kennis kunnen maken met de regionale Italiaanse keuken uit de Romeinse wijk Testaccio. Schuif aan voor een uitgebreide zondagmiddag met familie of vrienden en geniet van de meest bijzondere gerechten, lange gesprekken en mooie wijnen. Precies zoals dat in het traditionele Italië aan de orde van de dag was.’
Mangiare della Domenica
Uit het persbericht: ‘De menukaart van Lux spreekt voor zich: dit is geen gemiddelde Italiaan. De beroemde antipastiwagen, huisgemaakte focaccia’s en zuurdesem, in witte wijn gestoofde octopus , mosselen met buikspek of een uitstapje naar de huisgemaakte taarten en ijs? Hier maak je kennis met de echte grootse kunstwerken uit de Italiaanse keuken, allen geïnspireerd op traditionele kookmethodes. Tijdens ‘Eten op Zondag’ stel je zelf een heerlijke lunch samen, of laat je de chef zorgen voor een uitdagend menu. Alle gerechten worden bereid met biologische producten en gasten kunnen kiezen uit vlees, vis en vegetarische gerechten.’
Hoe beter de zondag door te brengen dan in een lekker restaurant. We horen hieronder in de reactieruimte graag jullie bevindingen.
Restaurant Lux ’s Gravendijkwal, Rotterdam
Een reactie op “Lux is jarig”