Majda’s favoriete parfums

parfum

Als ik mij niet vergis was mijn allereerste parfum Ralph van Ralph Lauren. Die had ik geroken bij een tante in Marokko en vond ik heerlijk. Ik kreeg hem later voor mijn verjaardag. Hij was fris en licht. Ik heb al jaren een half leeg flesje staan (de tweede, de eerste heb ik opgemaakt), maar tegenwoordig kan hij me niet meer bekoren en dus staat de fles stof op te vangen. Niet elke eerste liefde beklijft, zal ik maar zeggen.

Het eerste geurtje dat ik zelf kocht, als niet al te rijke puber, was van Mexx of Bruno Banani. Ik vroeg bij de Ici Paris XL of ze het parfum hadden en de verkoopster keek me snoevend aan, trok haar neus nog iets hoger op en zei dat ik maar bij de Etos moest kijken.

Jarenlang had ik altijd maar een flesje. Dat maakte ik op en dan kocht ik weer iets nieuws. Tegenwoordig heb ik meer parfumflesjes dan ik op kan spuiten en daarom heb ik mezelf voorlopig een koopverbod opgelegd. Eerst deze flesjes maar eens opmaken.

Mijn favoriete geur op het moment is ‘L’ van Lolita Lempicka. Die gebruik ik bijna dagelijks. Hij is zoet en lekker licht. Ideaal voor een warme zomerdag, maar ook in de winter vind ik hem fijn. Ik kocht hem voor het eerst in Parijs en werd door de verkoopster meteen verwend met een prachtige doos en allerlei miniatuurtjes.

L-de

Een andere favoriet van me is Miss Dior Chérie. Die is al wat zwaarder en draag ik in de zomer dan ook bijna nooit. Dan wil ik iets fris. Hij is wel zoet van geur, want daar hou ik van. Je zult merken dat dat de gemene deler is van al mijn favoriete geuren.

christian-dior-miss-dior-cherie-eau-parfum-spray-unboxed299

Voor mijn verjaardag kreeg ik eens Let’s Dream, van Disney. Met een Bambi op het flesje. Alleen al daarom een geweldig parfum. Er zijn heel vee mooie parfumflesjes, natuurlijk, maar Bambi! Zo schattig. Het parfum is ook nog eens, jazeker, heerlijk zoet.

bambi

Tot slot wil ik ook La Vie Est Belle noemen van Lancôme. Die is redelijk zwaar en niet heel erg zoet, waardoor ik hem toch niet te vaak draag. De eau de parfum is bovendien zwaar en overheersend, maar desondanks fijn, omdat het een aangename geur is die lang bij je blijft.

image

Majda

majda[at]aichaqandisha.nl