Makeup genius

makeup genius 1
foto’s: © Aicha Qandisha

Wat apps betreft ben ik een groentje. Of misschien een weifelend oudje. Ik begreep lang niet wat apps waren en was er om die reden niet in geïnteresseerd. Gewoon het zoveelste, overbodige technische snufje, dacht ik.

Maar nu is er een app die wel zo ontzettend leuk en handig is, dat zelfs ik overstag ben: de Makeup Genius van L’Oréal. Vorige week was de presentatie in het Amsterdamse Hotel Droog.

Loréal makeup genius AQ

Een van de ontwikkelaars bij L’Oréal legde daar uit hoe de app was ontwikkeld. Hij verontschuldigde zich van tevoren dat het een saai praatje zou worden, en ik vreesde het ergste want doorgaans maken formele praatjes inderdaad heel erg verdrietig, maar hij hield het niet alleen kort, maar was ook nog eens interessant.

Loréal makeup genius AQ 3

Plezier gegarandeerd
De Makeup Genius werkt als volgt: eerst scant-ie je gezicht waarna je mobiel net een spiegel wordt waarin je kunt zien hoe de verschillende make-up producten en kleuren bij je passen. Om dit voor elkaar te krijgen hebben de ontwikkelaars gebruik gemaakt van software uit de film- en game-industrie.

Loréal makeup genius AQ 5

Het resultaat is verbluffend. Je kunt (bijna) eindeloos spelen en combineren met de verschillende soorten en kleuren lipstick, eyeliners, oogschaduw, blush, bronzer en lippotlood. Als je eenmaal eruit bent welke kleuren goed bij je passen, kun je ze direct bestellen.

Loréal makeup genius AQ 4

Een geweldige uitvinding waardoor je niet meer in de winkel hoef te klunzen met lipsticks die al op tientallen andere lippen zijn uitgeprobeerd en als je een kleur of product bestelt, weet je zeker of en hoe het je staat en voorkom je teleurstellingen.

Loréal makeup genius AQ 1

Los van alle praktische voordelen is de Makeup Genius gewoon een heel vermakelijke uitvinding waar je wel een tijdje zoet mee bent. Een absolute aanrader die je gewoon gratis kunt downloaden. Plezier gegarandeerd.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl