Molton Brown Milk Musk

foto’s © Aicha Qandisha

Misschien is de parfumering van de Molton Brown producten wel het meest bijzonder. De geur blijft bij je lang nadat je de zeep, douchegel of bodylotion hebt gebruikt en op onverwachte momenten krijg je er een vleug van mee waardoor je nog een keer aan je hand of huid ruikt om na te genieten. De geurcombinaties zijn al net zo speciaal: Jasmine & Sun Rose, White Mulberry, Heavenly Gingerlily. We hebben er al vaker de loftrompet over gestoken. De handzeep is een vaste favoriet in huize AQ, omdat die de handen niet uitdroogt en lekker lang parfumeert. Hun laatste kerstgeur, Bizarre Brandy, was zelfs zo sterk dat de badkamer er de hele dag naar rook. Heerlijk.

Ook bijzonder zijn de kleuren die je tegemoet knallen als je een Molton Brown boetiek binnenloopt of hun schap in een parfumerie bekijkt. Het is één groot, bont feest van aanlokkelijke kleuren die je allemaal wilt onderzoeken en waar je aan wilt ruiken. Roze met een pepertje, fonkelend goud-bruin, sinaasappel-oranje. En nu ook onopvallend romig wit met de limited edition Milk Musk.

Milk Musk is een naam die onmiddellijk allerlei beelden oproept. Het is de zachtheid van melk gecontrasteerd met de licht bedwelmende noten van musk. Musk kan zwaar zijn, maar in combinatie met de melk, wordt ie heel discreet. Maïa Lernout, hoofd parfumeur van Molton Brown, zegt erover dat ze de melknoten heeft gekozen omdat ze herinneren aan onvoorwaardelijke liefde. En inderdaad, de geur van de douchegel en bodylotion is van een breekbare zachtheid en heeft iets heel geruststellend.

Badritueel
De douchegel is lekker weldadig en de bodylotion verzacht de huid en parfumeert die met de delicate geur. De basis bestaat uit wit cederhout en tonkaboon, het hart uit musk en vanille en de top uit zachte noten van peer en perzik.

Achter het onopvallende wit, blijkt een mooie compositie schuil te gaan die onder de douche en tijdens het insmeren verandert in een gelaagde, rijke geur vol warme noten die de huid lang parfumeren.

Precies wat je van Molton Brown kunt verwachten: luxe verwennerij die de huid verzacht en de zintuigen prikkelt. Vergeet de ezelinnenmelk van Cleopatra, haar badritueel moet uit melk en musk hebben bestaan.

Molton Brown kun je onder andere bestellen in hun webshop, bij de Bijenkorf, Skins en Babassu. De Milk Musk bath & shower gel bestel je hier voor 25,00 en de Milk Musk body lotion vind je hier voor 31,00.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl