Mystic Festival

image

Ingezonden bericht

Mystic Festival
26 NOVEMBER 2016 15:00 – 23:00

5th Edition – A Time to (re)turn

Beleef het wervelende ritme van mystiek! Op 26 november wordt het Rotterdamse Grounds omgetoverd tot een ware soefi-plaats. Het Mystic Festival biedt de mogelijkheid om door eeuwenoude muziek, rituelen en passionele poëzie uit de rijke traditie van de Soefi’s, mystici uit de wereld van de Islam te ervaren.

Met Arabische zang, Indiaas liederen, meeslepende Ney klanken uit Turkije, Derwisj dans en een eigentijdse vertolkingen van passionele Perzische Soefi muziek uit oud-Iran. Er zijn verhalenvertellers en dansers, thee rituelen en soefi food. Aan het eind van het festival is het mogelijk om mee te doen aan een authentiek Soefi-trance ritueel. Er worden ook bruggen gaslaan naar de westerse mystieke traditie door middel van muzikale poëzie performance uit de Griekse traditie en moderne cross-over vertolking van mystieke mantra’s uit India en Tibet.

Schoonheid
Artistiek leider Shervin Nekuee: ‘In tijden van cynisme wil Mystic Festival mensen raken met de klanken van schoonheid en vertrouwd maken met de klanken, kleuren en verbeelding van de mystieke islam.’

Voor voorlopig programma zie hier, Facebook en via mysticfestival@gmail.com.

Entree 30 euro (inclusief Soefi-diner en thee-rituelen). Bij aankoop van drie kaartjes, de vierde gratis, kinderen onder de twaalf jaar 10 euro.