Nancy en het moorddrama

Blake the house of death k

William Blake, Tate Liverpool

Natuurlijk, de demonstraties in Libanon gaan door, de aanslag op de Iraanse generaal Soleimani was groot nieuws, de vlucht van de Libanees-Franse zakenman uit Japan naar Beiroet van Carlos Ghosn was smullen, maar waar de Libanezen de afgelopen twee weken echt door worden opgeslokt is het moorddrama waar superster Nancy Ajram in verwikkeld is. Vaste lezers kennen Nancy vast nog wel. Zij leidde tot voor kort een sprookjeshuwelijk met haar echtgenoot Fadi Al-Hashem, een beroemde, exclusieve tandarts en hun drie dochters, getuige de idyllische foto’s op haar Instagram.

Aan dat droomleven kwam bijna twee weken geleden abrupt een eind. Wat is er gebeurd: in de vroege ochtend van 5 januari heeft haar man een, naar eigen zeggen, inbreker gedood in hun huis. Liefst zeventien kogels joeg hij door zijn lijf (het aantal kogels varieert nogal in de artikelen), volgens hem uit zelfverdediging en om zijn vrouw en dochters te beschermen. Nancy en haar man verklaarden dat ze de inbreker niet kenden en dat Al-Hashem uit noodweer handelde.

In dat verhaal kwam een deuk toen vrienden van het slachtoffer, de Syrische Mohammed Hassan Al-Moussa, verklaarden dat hij voor Ajram en haar man werkte en dat hij naar hun huis was gegaan voor zijn salaris waar hij nog recht op had. Zijn moeder heeft ook verteld dat ze niet beter wist dan dat hij voor een beroemdheid werkte.

Doofpot
Een stroom aan speculaties, roddels, beschuldigingen en anti-Syrisch racisme kwam vervolgens in de media en op de sociale media op gang. Collega-sterren spraken hun steun aan Nancy en haar man uit. Zo verklaarde de Libanese zanger Ragheb Alama zei dat hij in dezelfde situatie hetzelfde zou hebben gehandeld. Mensen, anoniem en niet anoniem, richten hun pijlen op de Syrische achtergrond van het slachtoffer, waarop Syriërs weer verbolgen reageren dat het niet oké is dat ze gelijkgesteld worden aan de vermeende dader.

Ondertussen klinkt de beschuldiging dat Nancy en haar man de boel in de doofpot hadden willen stoppen door te beweren dat ze het slachtoffer/de inbreker niet kenden, terwijl hij voor hen had gewerkt. Er zijn beveiligingsbeelden waarop te zien is hoe de man het huis ingaat en er zou ook audio zijn waarop te horen is dat het slachtoffer tegen Al-Hashem zegt dat hij alleen maar wil waar hij recht op heeft.

De openbaar aanklager in Libanon heeft Al-Hashem nu aangeklaagd voor moord, met de kanttekening dat als uit onderzoek blijkt dat het om noodweer ging, de moordaanklacht komt te vervallen. Nadat Al-Hashem vrij kwam uit voorarrest, was aan zijn geschrokken gezicht af te lezen hoezeer dit erin heeft gehakt. Op haar Instagram bedankt Nancy Ajram in haar laatste post van 7 januari iedereen voor de steun en spreekt ze de hoop uit dat niemand zoiets hoeft mee te maken. Door al het gedoe in de media zou je bijna vergeten dat dit een enorm drama is voor alle betrokkenen.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Nancy en het moorddrama

  1. Aicha
    23 januari 2020 om 18:33

    the unexpected !!!!!!!