Nectarome

nectarome-aq-1

foto’s © Aicha Qandisha

Toen mijn zus een tijdje geleden over zou komen uit Marokko en me vroeg of ik iets wilde, dacht ik natuurlijk meteen aan mijn gewaardeerde trouwe lezers en vroeg haar naar een goed beauty-merk om voor jullie te bespreken. Ze stelde Nectarome voor, een schoonheidshuis begonnen door voormalige studiegenoten van haar die hun producten baseren op de rijke en vooral natuurlijke Marokkaanse schoonheidstraditie.

Dat betekent kortom dat de producten van Nectarome op basis van natuurlijke ingrediënten zijn -ze hebben ook een eigen tuin waar ze alles verbouwen- zonder kunstmatige toevoegingen en dat ze voortborduren op de traditionele manier van reinigen en verzorgen, de old school beauty routine zeg maar, op zijn Instagrams.

Douchegel
Nectarome heeft een uitgebreid assortiment producten waaronder douchegels. Hieronder zie je de mandarijn en de Marokkaanse munt. De douchegel is superzacht, heeft een licht vloeibare textuur, is dus niet heel dik, schuimt lekker, verzacht de huid meteen en laat een subtiele geur achter. De mandarijn is op basis van natuurlijke olie, mandarijn-, sinaasappel- en citroenessence en heeft een beetje een bittertje. De Marokkaanse munt, na’naa’ is op basis van munt uiteraard met onder andere verveine, thijm en salie. Als je wat van de zachte gel op je huid doet, ruik je meteen een pot verse muntthee.

nectarome-gel-douche-aq

Zwarte zeep
Wie de Marokkaanse hamamrituelen kent, heeft vast wel eens van zwarte zeep gehoord. Trouwens, ook als je met die rituelen niet bekend bent, ken je het vast, want de zwarte zeep zie je steeds vaker. Het principe is simpel: gebruik de zeep op je natte huid en laat hem een goede tien minuten inwerken, hierna kun je je huid scrubben en gaan, zo luidt de term in de schoonheidsindustrie, de dode huidcellen er makkelijk van af. In het woordenboek waar ik mee ben opgevoed zijn die dode huidcellen gewoon vuil. De zwarte zeep helpt om je huid goed te reinigen. Die ik gebruikt heb is op basis van arganolie en bittere sinaasappel.

nectarome-savon-noir-aq-1

De structuur ziet er stevig en dikkig uit, maar als je wat in je hand neemt, smeert-ie soepel uit over je lichaam. Heerlijk product.

nectarome-savon-noir-aq

Masker
Tot slot een zalig masque harmonisant met honing en rozenolie. Het masker heeft een magnifieke rozengeur en is lekker op het gezicht. Als je het met je vinger aanbrengt op je huid, is het heel plakkerig door de honing. Je laat het tien minuten inwerken en daarna was je het eraf.

nectarome-masque-1-aq

Of je scrubt het eraf, want de honing is zacht-korrelig en het resultaat is een stralende, heldere en zachte huid. Echt super.

nectarome-masque-aq

Nectarome is echt een ontdekking voor me. Uitstekende kwaliteit, puur natuurlijke producten zonder kunstmatige rommel erin en alles geproduceerd met respect voor het milieu. Kijk vooral eens op hun site, ze hebben een uitgebreid assortiment voor je gezicht en lichaam, maar ook voor in de keuken zoals olie, honing en amlou. Ik heb ook een pot amlou gekregen (traditionele amandelpasta met arganolie en honing), wellicht dat ik die later bespreek.

Nectarome heeft een webshop, dus je kunt alles online bestellen, maar onze roverheid kennende, zul je daar invoerrechten over moeten betalen en dat is zonde, want die zijn nooit in proportie. Gelukkig zijn er veel Marokkanen hier, dus tik er eentje op de schouder om wat voor je mee te nemen. Ze hebben een aantal boutieks in Rabat, Marrakech en Casablanca.

nectarome-aq

De douchegels zijn 62,00 dirham (ongeveer 5,50 euro), de zwarte zeep is 90 dirham (8,00 euro) en het masker is 160 dirham (ongeveer 14,00).

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

3 Reacties op “Nectarome

 1. Aicha
  16 mei 2018 om 13:31

  La nature en flacon !!!!!

 2. Gerben van Kaam
  22 mei 2018 om 23:12

  Volgens mij kun je hier alleen bestellen als je een adres hebt in Marokko.

  Jammer hoor.