OGX: Argan oil of Morocco

ogx-argan-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Marokkaanse arganolie is de laatste jaren alomtegenwoordig en niet te missen: in ontelbaar veel schoonheidsproducten en zelfs in de supermarkt voor consumptie. Dat was vroeger wel anders: in Marokko kon je alleen de echte olie, en geen nep- of verdunde versie, krijgen als je de juiste contacten had. Het is namelijk heel kostbaar en dat heeft alles te maken met het proces waarbij olie uit de argan-noten wordt gewonnen: dat wordt handmatig verricht door vrouwen en is zeer tijdrovend. Door de ontdekking van de olie en de enorme, wereldwijde populariteit, is het productieproces geprofessionaliseerd om aan de vraag te voldoen, maar nog altijd moet je bij de kleine vrouwencoörporaties zijn voor het zuivere spul. Het mooie van arganolie is dat die niet alleen veel voordelen biedt aan consumenten, maar ook aan de vrouwen die de olie winnen: de vraag ernaar heeft hun economische positie en die van hun gezinnen verbeterd.

Arganolie heeft een heel notig aroma met een lichte hint van zoet. Wie het eens wil proeven, klik hier. De olie is ook heel goed voor de huid en het haar. En deze lange introductie brengt me bij OGX shampoo en conditioner met Marokkaanse Arganolie.

Shampoo
Het merk OGX kende ik nog niet, maar ik had het recent wel eens in de schappen zien staan. We mochten de shampoo en conditioner testen en dat kwam goed uit, want ik ben al een tijd op zoek naar nieuwe haarverzorging die mijn haar precies geeft wat het nodig heeft: het zacht maken en soepel kambaar zonder dat ik na afloop nog extra producten hoef te gebruiken.

De shampoo bevat dus uiteraard arganolie en heeft een aangenaam zachte geur. Het soort geur dat je zo lang mogelijk wilt blijven ruiken. De structuur is heel zacht, bijna gel-achtig van kleur en schuimt heerlijk. Dat laatste vind ik belangrijk, dat een shampoo schuimt, want dat is deel van het plezier. Ik wil duidelijk voelen dat ik mijn hoofd en haar zacht aan het reinigen ben. En dat voel je met deze heerlijke shampoo.

ogx-argan-shampoo-aq

Conditioner
De conditioner is een heel fijne en nuttige aanvuling op de shampoo. Die heeft een lekkere volle crèmestructuur, is wittig van kleur en maakt het haar meteen voelbaar zacht. Zo zacht dat ik na het föhnen geen olie hoef te gebruiken. En dat is precies waar ik naar op zoek was. Het haar ziet er mooi verzorgd uit, heeft zelfs een lichte glans en het voel aangenaam zacht aan. Dus geen kam die blijft steken in het haar of vervelende klitten.

ogx-argan-conditioner-aq

OGX heeft een heel scala aan producten voor het lichaam en het haar en allemaal zijn ze op basis van natuurlijke en exotische ingrediënten. Er is ook een Nederlandstalige site, ontdekte ik, waar je de haarproducten kunt bestellen, maar je vindt ze bijvoorbeeld ook in de Etos. Deze shampoo en conditioner zijn twee heerlijke voltreffers die nieuwsgierig maken naar de rest van het OGX assortiment.

OGX Argan oil of Morocco shampoo bestel je hier voor 10,99 en de OGX Argan oil of Morocco conditioner bestel je hier voor 10,99.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl