Olaplex

foto’s © Aicha Qandisha

De geur van sinaasappels, bloemen en honing. Zo ruikt Sicilië in het voorjaar wanneer alles in bloei staat, las ik eens jaren geleden. Het deed me meteen verlangen naar het prachtige Italiaanse eiland. Ik was er een paar jaar geleden voor het eerst in de zomer, dus de bloesem heb ik gemist, maar ik denk nu te weten hoe het er ruikt dankzij de Bonding Oil van Olaplex, maar daarover later meer. Eerst Olaplex zelf.

Olaplex is een jong Californisch haarmerk dat in 2014 vanuit een garage begon en daarna al snel de wereld veroverde. Het huis is gespecialiseerd in het herstellen van beschadigd haar. Daarbij spreken ze van bonds, als het haar beschadigd is, vallen die bonds uit elkaar en zo krijg je bijvoorbeeld – zo stel ik me voor – gespleten haarpuntjes en pluizig haar. Het is een behoorlijk technisch verhaal dat je het beste zelf kunt nalezen.

Olaplex heeft een serie producten voor de verzorging van het haar, genummerd op volgorde van gebruik. Twee producten zijn alleen in de salon te vinden, daar kun je dan een behandeling mee krijgen waarna je de verzorging thuis voortzet met de producten die bij jouw haar en wensen passen.

No3 Hair Perfector
Ik had de producten van Olaplex al vaker voorbij zien komen, maar kende het merk verder niet. We kregen een drietal producten opgestuurd om te proberen. Waaronder de No3 Hair Perfector. Dat is een haarmasker dat je voor het wassen aanbrengt op je natte haren en in laat werken waarna je je haar wast zoals je gewend bent. De No3 Hair Perfector is er voor het herstel van het haar en gaat haarbreuk tegen.

No6 Bond Smoother
Voor na het wassen is er de No6 Bond Smoother, dat is een leave-in styling crème die pluis tegengaat en je haren hydrateert, die spoel je dus niet uit. Bij mij werkt deze het best op handdoek droog haar. Het is een lekker rijke crème met een heel lichte geur die het haar zacht en soepel maakt. En als ik me niet vergis, maakt ie mijn haar ook voller.

No7 Bonding Oil
Tot slot heb ik de No7 Bonding Oil geprobeerd, ook die breng je aan op handdoekdroog haar of droog haar. Deze olie ruikt heerlijk. Daar waar de No6 Bond Smoother nog een heel lichte geur heeft, ruik je die bij de No7 Bonding Oil heel nadrukkelijk: de lekkere geur van sinaasappels, bloemen, honing. Zoet, fruitig, zonnig. De geur van Sicilië, van zonovergoten Mediterrane landschappen en vakantie.

Ik breng de olie op handdoekdroog haar aan nadat ik de No6 Bond Smoother heb laten inwerken. Ook deze olie maakt het haar zacht en geeft het zichtbaar glas. En zoals ik al schreef, lijkt mijn haar ook meer volume te hebben. Met als extra bonus dus die geur.

Ieders haar verschilt natuurlijk, maar voor mij werken deze producten goed, vooral de N6 en N7 zijn blijvertjes. Mijn haar pluist minder, is zachter, voller, glanzender. En iedere keer als ik de olie gebruik, ben ik even op Sicilië.

Olaplex producten kun je online bestellen en vind je in gespecialiseerde haarsalons. De No3 Hair Perfector vind je hier voor 32,50, de No6 Bond Smoother bestel je hier voor 29,95 en de No7 Bonding Oil vind je hier voor 29,95. Hier vind je alle Olaplex producten die je thuis kunt gebruiken.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl