Oot granola

oot-granola-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Hoewel ik vind dat elke dag een culinaire feestdag zou mogen zijn, kan het toch geen kwaad om het na de excessieve feestdagen weer wat rustiger aan te doen. Al was het maar om het gewicht in toom te houden -voor zover dat bij mij mogelijk is.

Rustiger aandoen betekent overigens niet afzien of vreugdeloze dingen eten. En dat brengt me bij Oot Granola. Een tijdje geleden kregen we een proefpakket opgestuurd van het jonge merk ontbijtgranen dat is opgericht door onderneemster Valentine van der Lande.

Vroeger at ik veel vaker ontbijtgranen, maar raakte uitgekeken op de smaken. Uitzonderingen zijn de heerlijk decadente granen van Pierre Hermé en Dominique Ansel en de luchtige paleo-granen van MyMuesli.

oot-granola-3-aq

Oot Granola heeft vier smaken die elk in een portiezakje verpakt zitten. Ieder zakje bevat een portie van 50 gram, dus je hoeft niet af te wegen steeds -tenzij je een kleinere portie wilt. Dat kan prima, want de zakjes zijn hersluitbaar. De smaken zijn: Cruchy Nuts, Cacao boekweit, Chia Spice en Paleo Mix.

oot-granola-2-aq

Smakelijke mixen
Ieder zakje bevat minstens 30% noten, 11% eiwitten en minder dan 10% natuurlijke suikers, zo belooft de begeleidende tekst. Een zakje bij het ontbijt met yoghurt (of melk) is heel vullend, dus je haalt er fluitend de lunch mee. Het zijn smakelijke mixen, goed gevuld, maar niet te zwaar en met een ambachtelijke smaak.

oot-granola-1-aq

De Cruncy Nuts heeft als hoofdingrediënt noten, de Paleo is op basis van zaden en bevat geen granen, de Chia Spice bevat helemaal geen suikers; als je dat zakje opendoet, ruik je meteen de kaneel en kardemom en de Cacao boekweit tot slot, nu ja, de naam zegt het al: boekweit, cacao en nog wat kokos en amandelen.

Handgebakken in Noord-Brabant, staat er trots bij op de website. Als dat geen aanbeveling is.

Oot bestel je via de website; je kunt een abonnement nemen of een proefpakket bestellen. Iedere bestelling past door de brievenbus.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl