Origins

origins-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Het jonge, Amerikaanse Origins ging in 1990 de markt op met als motto en visie: Powered by Nature. Proven by Science. Het merk werkt op basis van natuurlijke en plantaardige producten en op een milieubewuste manier. Zo werkten ze samen met Global ReLeaf in het planten van bomen en introduceerden ze het eerste recycle-programma voor cosmeticaverpakkingen.

De vormgeving is nadrukkelijk ingetogen, tegen het onopvallende aan. De twee bomen uit het logo staan voor de pilaren van het bedrijf: de natuur en de wetenschap. In Nederland is Origins een relatief nieuwe speler op de markt en exclusief bij Douglas te krijgen. We mochten een paar producten testen en wat er toen gebeurde…!

Drink Up Intensive Overnight
Voor mensen met een droge huid is er het nachtmasker Drink Up Intensive Overnight. Het bevat avocado-olie, olie van abrikozenpitten, mangoboter en Japanse zeewier. Je brengt het aan, masseert het op je gezicht en gaat naar bed. ’s Ochtends waste ik het er weer af en de huid was inderdaad voelbaar zachter. Maar na een paar keer een nachtmasker te hebben geprobeerd moet ik bekennen dat ik ’s nachts de huid liever gewoon schoon houd. Alleen ’s winters gebruik ik soms een nachtcrème voor extra verzorging. Voor wie wel van nachtverzorging houdt, is dit een aanrader.

origins-overnight-mask-aq

Clear Improvement Mask
Het Clear Improvement Mask is op basis van houtskool en bedoeld om de poriën te reinigen. De verpakking belooft dat de houtskool en Chinese witte klei de poriën schoonzuigen en dat doen ze dus ook. Ik geef toe, het klinkt bijna als science fiction, maar de eerste keer dat ik het masker gebruikte, deed ik het alleen op mijn neus, omdat dat het enige deel is van mijn gezicht dat wat vettig is en last heeft van meeëters. Ik gebruik wel eens van die patches om de neus te reinigen, maar dat zijn tijdelijke lapmiddelen. Het effect ervan is heel beperkt. Dit masker breng je op en laat je opdrogen, daarna spoel je het met water af. En als je dat doet, zul je zien dat je meeëters aanzienlijk verminderd zijn. Ik had het nooit verwacht, maar eureka!

origins-charcoal-mask-aq

Original Skin
Nu was ik al heel blij met het houtskoolmasker, maar het enthousiasme nam nog veel meer toe met het Original Skin masker dat de huid reinigt en verzacht. Het bevat roze klei, wilgenkruid en jojoba kralen. Het heeft een zacht roze kleur en een dikke, grofkorrelige structuur waardoor je het masker heel makkelijk opbrengt zonder te knoeien. Je laat het tien minuten zitten en in die tien minuten voel je hoe het masker zich steeds strakker om je gezicht trekt. Ik moest denken aan de film The Mask, zo’n masker dat zich op je gezicht plant en je er vervolgens niet meer afkrijgt. Maar dat is dit natuurlijk niet. Na tien minuten is het helemaal opgedroogd en wat je dan doet is je vingers natmaken en het masker er zachtjes en met roterende bewegingen afspoelen. Je scrubt je gezicht dus terwijl je het masker eraf haalt. Nu beginnen de korrels hun werk te doen en komt de zachte olie vrij en het resultaat is een zalig zacht gezicht en neusporiën die nóg schoner zijn. Wat het kleimasker was begonnen, maakte dit roze kleimasker af: echt geweldig.

origins-original-skin-aq

Three Part Harmony
Als aanvulling op deze drie maskers, maakt de Three Part Harmony crème het feest compleet. Er zit onder andere karitéboter in, mirte en vitamine E en het is een heerlijk zachte verwennerij voor je gezicht. In al die jaren heb ik heel erg veel verschillende soorten dagcrèmes gebruikt, de ene keer met meer tevredenheid dan de andere. Maar van Chanel tot Shiseido, van Kiehl’s tot L’Occitane, geen van alle was zo zacht en lekker als deze Three Part Harmony.

origins-three-part-harmony-aq-1

De crème, geschikt voor zowel overdag als ’s avonds, doet precies wat je van een goede verzorging verwacht: de huid voeden en zacht maken en houden. De eerste keer dat ik het gebruikte, moest ik meteen denken aan het Valmont Prime Renewing Pack dat ik eerder testte. Dat was ook al zo boterzacht en weldadig voor de huid en ook toen voelde ik steeds aan mijn gezicht, zo zacht voelde het. Kijk maar, je ziet de romige structuur.

origins-three-part-harmony-aq

Aanwinst
Ik kende Origins niet en als ik heel eerlijk ben denk ik dat ik het merk uit mezelf niet zo snel zou hebben ontdekt. Des te groter mijn enthousiasme nu, want soms is het prettig ongelijk te hebben. Ik testte de producten onbevangen, wist niet wat te verwachten en was oprecht verrast door het Clear Improvement Mask en nog meer door het Original Skin masker; dat laatste is gewoon de perfecte alles in één reiniging en verzorging. Ik had nooit gedacht dat mijn hardnekkige meeëters zo makkelijk en prettig verslagen zouden worden. De combinatie van het Original Skin masker en de Three Part Harmony crème is perfect. Die crème is sowieso een aanwinst. Tijdens warme dagen gebruik ik Kenzoki’s crème glacée en ik was al aan het kijken om in het najaar La Mer te proberen (een zichzelf respecterend hedonistisch blog moet alle luxe merken bespreken), maar vooralsnog is deze Three Part Harmony een geweldige ontdekking. Ik zag dat ze bij Douglas een uitgebreid assortiment hebben, ook voor het lichaam. Die ga ik zeker proberen, want deze ervaring smaakt naar meer, veel meer.

origins-1-aq

Het Drink Up Intensive Overnight vind je hier vanaf 14,80. Het Clear Improvement Mask vind je hier vanaf 14,80. Het Original Skin masker bestel je hier vanaf 14,80 en Three Part Harmony gezichtscrème vind je hier voor 77,53.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl