Otentic: Lemonia 2

Otentic Lemonia AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Maar liefst 73 verschillende parfums heeft het Nederlandse merk Otentic Perfumes, onderverdeeld in acht categorieën die in stijl en samenstelling variëren: Anno 1785, Lemonia, Aquamondo, Fyori, Grasslands, Arborath, Elegantia, Pure, Sensuali, Sedux.

De verschillende geurstijlen bestaan vervolgens weer uit subcategorieën, al klinkt dat wat ambtelijk, het zijn variaties in hetzelfde geurthema. Zo bestaat de Lemonia, de lijn die opgemaakt is uit citrusgeuren, uit maar liefst acht variaties. De Lemonia 1, bijvoorbeeld, heeft topnoten van mandarijn en grapefruit. De Lemonia 6 is zachter door de tonen van iris, vanille en musk. En de Lemonia 2, die je op de foto’s ziet, heeft noten van bergamot, steranijs en petitgrain, dat is een olie die gewonnen wordt van de bittere sinaasappelboom.

Otentic Lemonia AQ 2

Lemonia 2 ruikt naar een mand vol citroenen. De geur is fris en ideaal voor warmere dagen, hete temperaturen of als je even een verkwikkende boost nodig hebt. De geur heeft ook iets groens en licht kruidigs, maar het frisse van de citrus overheerst.

Otentic Lemonia AQ 1

Otentic heeft winkels in Amstelveen, Haarlem en Gent waar je de uitgebreide collectie zelf kunt ontdekken. Maar je kunt ook online kijken welke geuren bij je passen met behulp van een discovery set thuis proefjes ontvangen in een speciale doos met daarbij uitleg over de geuren. Zo’n discovery set kost 15 euro die je vervolgens als korting terugkrijgt bij aankoop.

Een jong, Nederlands huis, maar met een Franse inborst: de geuren van Otentic worden samengesteld in samenwerking met parfumeur Jean-Denis Saisse en geproduceerd door Olivier Maure van Accords & Parfums in de beroemde parfumregio van Grasse.

Lemonia 2 bestel je hier vanaf 59,00. In de Otentic webshop vind je alle andere geuren en producten.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl