Ovenschotel van pasta en aubergine

ovenschotel6

Nu de herfst begonnen lijkt te zijn, is er geen enkel excuus meer om de warme oven in huis niet aan te doen. Maak dit weekend bijvoorbeeld een smaakvolle ovenschotel met pasta en aubergine. Lekker en niet moeilijk om klaar te maken.

Ingrediënten
Pasta
500 gram pasta
Water en zout om de pasta in te koken
Saus
500 gram gezeefde tomaten (1 pakje)
Gedroogde basilicum
Gedroogde oregano
1 kleine ui
Teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
Een halve theelepel suiker

Aubergines
2 aubergines
Zout
Zonnebloemolie om in te bakken
Kaas
150 gram geraspte kaas, mozarella of jong belegen

Snij de aubergine in rondjes. Bestrooi ze met zout en laat een half uurtje staan.

Fruit ui en knoflook in olijfolie. Voeg gezeefde tomaten toe, zout, peper, oregano, basilicum en suiker toe. Laat op zacht vuur vijftien minuten koken en roer af en toe. Pas op, het kan spetteren.

Dep de aubergine goed met keukenpapier en bak ze vervolgens in olie goudbruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.

Kook de pasta in gezouten water.

Meng de helft van de tomatensaus en de helft van de kaas goed met de pasta. Vet een ovenschaal in (of gebruik meerdere kleine pannetjes). Doe de helft van de pasta op de bodem.

ovenschotel1

Daarboven op de helft van de aubergines en een beetje kaas…

ovenschotel2

ovenschotel3

…weer een laagje pasta, de laatste aubergines…

ovenschotel4

…en daarbovenop weer  kaas en de rest van de tomatensaus.

ovenschotel5

Bak bij 200 graden in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Besaha wa raha!

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila