We blijven in de makkelijke zomerweken met vandaag een klassieker: paprika, ui en kaasbrood, maar dan lekker zelf gemaakt en dus heerlijk vers. Er gaat immers niets boven de geur van zelfgebakken brood. Daarbij serveert onze Fadila een fris glas mango-sinaasappelsap. Alles puur natuur. De zon op je bord en in je glas. Wat een geslaagde zomer.
Voor het brood
500 gram bloem
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
1 eetlepel gedroogde gist
100 ml zonnebloemolie
250 ml lauwwarme, volle melk (of meer hangt van het bloem af)
Voor het beleg/vulling:
3 paprika’s in reepjes (drie verschillende kleuren of één kleur)
2 uien in dunne schijven
1 à 2 eetlepels olie
zout en peper naar smaak
150 à 200 gram geraspte kaas (jong belegen)
Voor het mango-sinaasappelsap:
1 mango in stukjes
500 ml verse geperste sinaasappelsap
Suiker naar smaak
1 zakje vanillesuiker
Begin met het sap: doe alles in de blender en meng het tot een glad sap. Zet het daarna weg om te koelen.
Verwarm de olie in een koekenpan en voeg de uien en paprika’s toe. Bak het al roerend tot het zacht is geworden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat afkoelen.
Maak nu het deeg. Meng daarvoor alle ingrediënten door elkaar en kneed ze tot een zacht, maar niet plakkerig deeg. Laat het 1 uur of langer rijzen tot het dubbele volume. Neem vervolgens het deeg en kneed het nogmaals. Deel het in tweeën. Laat het dan vijf minuten rusten.
Rol het deeg uit tot twee lange broden.
Verdeel hierover het paprika- en uienmengsel.
Strooi hierover de kaas.
Laat het brood nogmaals rijzen: 30 minuten dit keer. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Bak het brood in 25 à 30 minuten gaar.
Laat het 5 tot 10 minuten rusten en snijd het brood daarna in stukjes.
Serveer het brood met het sap.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl