Pasta met ansjovis

tokyo-dome-city-moomin-cafe-japan-anti-loneliness-lonely-solo-customers-1

‘Weet je wat?’ schreef ik Hassnae ‘Ik maak wel een keer een Timballo voor Aicha als recept. Met foto’s en alles erbij’. Dit was nadat ik gezegd had dat ik Fadilla en haar heerlijke recepten zo miste (nog steeds trouwens). Ik zal nu maar vast eerlijk toegeven dat dit er nooit van zal komen. Die Timballo met foto’s bedoel ik.

Het leven als ongetrouwde mevrouw bevalt me uitstekend. Maar er is één ding waar ik iedere dag weer een puinhoop van maak: de maaltijden. Ik maak het liefst dingen die in twee seconden klaar zijn en eet dat even zo snel op. Alleen eten is het enige dat ik verschrikkelijk vind. Eten is voor mij zo verbonden aan gezelligheid, herrie en het liefst chaos. Nu kan ik voor genoemde dingen zelf ook wel zorgen maar iedere dag weer voor son et lumière zorgen wordt een beetje vermoeiend. En bovendien: wat zullen de buren wel niet denken?

Bagno Caudo
Dat laatste is natuurlijk bullshit omdat die gedachten van de buren me echt totaal niet interesseren. Maar ongezellig is het. Mijn menu bestaat vaak uit pasta. Dat eet ik de ene dag met verse pesto en de andere dag met anjovis en rode peper. Om de dag wissel ik het af met een salade. Daarna eet ik een heleboel fruit om mezelf het gevoel te geven dat ik verschrikkelijk goed bezig ben.

De pasta met anjovis en rode peper is overigens best lekker (vind ik zelf). Eigenlijk is het gebaseerd op Bagno Caudo, een Italiaanse saus waarin rauwe groenten als bloemkool en bleekselderij gedipt kunnen worden. Ook niet te versmaden trouwens.

Hét recept
Om weer eens wat DIY terug te brengen in de culinaire wereld van Aicha Qandisha zal ik jullie mijn recept voor de pasta met anjovis geven.

Je hebt er voor nodig:
1 potje gezouten anjovis (liefst geen blikje want die zijn vaak taai en smakeloos)gebruik naar smaak
1 rode peper
2 teentjes knoflook
olijfolie (geen koude persing)
parmezaanse kaas (raspen)
Linguine (ik vind die van Di Cecco het lekkerst).

Snij de de anjovis en de rode peper (met pitjes) in heel kleine stukjes en doe dit in een kleine pan. Voeg olijfolie toe. Pers of snij de knoflook. (Snijden heeft mijn voorkeur. Druk eerst de knofloof in de schil plat met een groot mes en snij daarna met een vlijmscherp mesje in piepkleine stukken). Voeg dit bij de anjovis, peper en olijfolie. Zet een pan water op en kook de linguine volgens aanwijzing. Als de pasta een minuut of twee kookt zet je de pan met anjovismengsel op hoog vuur (goed opletten dat de knoflook niet verbrand). Zet vuur laag. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer anjovismengsel door de pasta en strooi er flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas overheen. Klaar!
Je kunt er tomaten met Italiaanse witte azijn (Nederlandse azijn is alleen fijn om je koffiezetapparaat mee te ontkalken)olie en basilicum bij eten of een gemengde salade.

Het is zo klaar en echt lekker. Eet dit gerecht alleen niet als je die avond net een afspraakje via Tinder gemaakt hebt (knoflook).

Volgende keer geef ik jullie mijn fameuze recept voor gegrilde kip met pesto en mijn recept voor verse pesto dat ik ooit kreeg van een kok uit Ventimiglia. Als jullie nog willen tenminste…

signatuur rebecca

rebecca[at]aichaqandisha.nl