Een snellere hap vandaag. Geen brood dat je een uur lang moet laten rijzen en daarna nóg eens een tijdje. Nee, een simpel pastagerecht met broccoli. Af en toe is het immers ook fijn om niet zo moeilijk te doen in de keuken toch?
Ingrediënten
Ongeveer 450 gram broccoli
2 dl kookroom (of roomculinair)
Zout en peper naar smaak
250 gram pasta
Water om de pasta en broccoli-roosjes in te koken
Snijd de broccoli in roosjes. Kook water en voeg zout toe. Doe daarna de broccoli-roosjes in het kokende water, voor een mooi, groen resultaat. Kook de roosjes beetgaar, ongeveer vijf minuten. Neem ze uit het water. Je kunt ze omspoelen met koud water, maar dat hoeft niet.
Kook de pasta in zout water. Doe in een koekenpan de kookroom met zout en peper naar smaak, tot het kookt. Voeg de broccoli-roosjes toe en laat nog eens vijf minuten op zacht vuur staan, zodat de roosjes de smaak van de room in zich opnemen. Roer af en toe om.
Doe de pasta op een bord met de broccoli erboven op en giet daar de saus bij.
Besaha wa raha!
Alle foto’s: ©Fadila Bouazza