Pat McGrath Labs

pat-mcgrath-labs-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Het duurde even voor ik de producten van make-up artist Pat McGrath kon bespreken. De beroemde en onderscheiden visagist (Vogue noemde haar de meest invloedrijke visagist en ze kreeg een lintje van de Britse koningin) werkt met grote ontwerpers samen en begon drie jaar geleden met haar eigen en veelgeprezen make-up lijn, maar die was aanvankelijk alleen in Amerika te koop via de Sephora of een beperkte keuze bij Net-A-Porter.

Ik heb het zeker overwogen, vanuit de VS bestellen om het hier te bespreken, maar die vervloekte invoerrechten waren te hoog. Die kunnen trouwens ook op de grote dividenbelasting-stapel: als wij een lipstickje willen bestellen moeten we invoerrechten betalen, maar multinationals krijgen miljarden als douceurtje. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn, toch? Toch? Ik snap sowieso niet waarom je invoerrechten zou moeten betalen voor iets dat je voor eigen gebruikt bestelt, maar dat is wellicht een onderwerp voor een andere keer.

Maar goed, het duurde dus even voor ik wat kon bestellen, maar gelukkig heeft luxe online warenhuis Net-A-Porter nu een uitgebreider aanbod van Pat McGrath Labs en dus bestelde ik de lipstick en het oogschaduwpalet waar ik al langer mijn zinnen op had gezet.

MatteTrance Lipstick
De Pat McGrath Labs lipsticks zien er sowieso leuk uit met die vormgeving. Ik bestelde een matte nude, 1995, en die is alles wat je van een goede lipstick verwacht: romige structuur, mooie kleur, niet plakkerig. De 1995 is een paar tintjes lichter dan mijn eigen lippen en dat werkt heel goed. Ik ga vaak voor nude kleuren, omdat ik die altijd en overal durf te dragen. Knalrood vind ik prachtig, maar durf ik (nog) niet nonchalant naar een werkafspraak te dragen, hoe mooi ik het ook vind. Maar wat niet is…

pat-mcgrath-lipstick-aq

MTHRSHP
Het was het oogschaduwpalet dat destijds als eerste mijn aandacht trok. Geen flauwe, laffe kleurtjes, maar kleuren die knallen en schitteren als duizenden glinstertjes. McGrath wordt door haar fans Mother genoemd, vandaar de naam MTHRSHP voor dit fraaie oogschaduwpalet. Er zijn drie kleurensets, dit is de MTHRSHP Sublime Bronze Ambition Palette, goudkleurige tinten, waarbij ik vooral de goudkleur, links bovenin de hoek, waanzinnig vind. De kleuren dekken heel goed en het effect is echt zoals beloofd wordt. Je brengt het aan met een penseeltje of je vinger en krijgt lekker glinsterende kleuren voor op je ogen. Samen met de eerder besproken Moroccan Spice van Fenty Beauty is dit nu mijn favoriete oogschaduw.

pat-mcgrath-labs-aq-1

Weer eens wat nieuws. Het loont om de gebaande paden te verlaten en te kijken wat er nog meer voor moois is. Ik las dat Pat McGrath Labs nu al een miljard waard is en Fenty Beauty is opgekocht door LVMH, zag ik op hun site. Nu waren zowel McGrath als Rihanna natuurlijk al grote namen, maar een grote naam is geen garantie voor kwaliteit. Zij leveren echter wat ze beloven. Uiteraard heb ik geprobeerd McGrath te strikken voor een interview voor onze hedonistische glossy, maar wij zijn klein en hoe klein mensen zelf ook zijn als ze beginnen, ze vergeten dat kennelijk als ze de top hebben bereikt. Geeft niet, ons hart is groot. Van harte aanbevolen.

pat-mcgrath-labs-aq-2

Je kunt de Pat McGrath Labs producten nu ook bestellen via haar site, maar dan betaal je -daar heb je ze weer- invoerrechten. Dat lijkt me zonde. Net-A-Porter is de betere keuze. Al zie ik dat de prijzen een stuk hoger liggen dan toen ik ze bestelde. De lipstick bestel je hier voor 41,00 en de MTHRSHP Sublime Bronze Ambition Palette vind je hier voor 59,00.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl