Patisserie van Le Creuset

Patisserie

Het boekenseizoen is weer begonnen en dat betekent dat er ook weer nieuwe kookboeken zijn of eraan gaan komen die de moeite van het bekijken waard zijn.

Neem Patisserie van Le Creuset. Kookliefhebbers kennen het Franse Le Creuset natuurlijk van de fijne kookspullen die ze maken. Misschien zijn hun gekleurde mini casseroles wel het bekendst.

le creuset casseroles

Le Creuset geeft ook boeken uit, zoals Patisserie: een klein, handzaam boek vol lekkere, eenvoudig te maken recepten. Het gros bestaat uit zoete lekkernijen, maar op het eind zitten ook een paar hartige bij zoals driekazenquiches met walnoten en focaccia. Degelijke klassieke kost, weinig vernieuwend.

Dat geldt minder voor de zoete recepten: de basis is bekend, of het nu om muffins gaat of tiramisu, maar de receptuur van een aantal klassiekers is vernieuwd of aangepast waardoor je toch genoeg nieuwe ideeën opdoet om de keuken in te duiken en bijvoorbeeld tiramisu te maken met limoncello, aardbeien en napoleonsnoepjes.

Of chocolade-caramelcakjes met grof zeezout. Hoewel de verjaardagstaart met framboos en marsepein en de muffins met peer en veenbessen ook lonken.

le creuset recept
muffins met peer en veenbessen

Elk recept beslaat twee pagina’s: een voor de foto en eentje voor het recept en de bereidingswijze. Ik schreef al dat het een klein, handzaam boek is, dus dat betekent dat de receptuur eenvoudig is en niet meer tekst in beslag neemt dan een pagina. Bovendien staat bij elk recept aangegeven hoeveel tijd het kost om het te maken en voor hoeveel personen het is (of hoeveel stuks het worden).

Een prima boek voor de beginner die overzichtelijk en stap voor stap de recepten uitgelegd wil en een sympathieke aanvulling op de collectie van de kookboekenliefhebber.

hassnaesignature

hassnae[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Patisserie van Le Creuset