Voelden jullie ook het water in de mond lopen bij de foto van die schaal met goddelijk uitziende Suikerfeestkoekjes van Fadila? Dan hebben we goed nieuws: het geheim achter de pecankoekjes gaat Fadila met jullie delen. Omdat er te weinig genoten wordt van pecannoten. En omdat het feest is. Smullen dus!
Voor 24 koekjes
Voor het deeg:
190 gram bloem
100 gram boter, op kamertemperatuur
75 gram poedersuiker
Een half ei
Een halve theelepel vanillesuiker, met echte Bourbon vanille
Geraspte schil van een halve citroen
Snufje zout
Voor de vulling
125 gram gehakte pecannoten
50 gram suiker
Een halve theelepel vanillesuiker, met echte Bourbon vanille
Een eiwit
Voor de garnering
Rode bigarreaux
Klop de boter met poedersuiker, vanillesuiker en geraspte citroen. Voeg het halve ei toe, de bloem en het snufje zout, tot er een deeg ontstaat. Wikkel in huishoudfolie en zet tenminste dertig minuten in de koelkast, tot het stevig is geworden.
Meng nu de gehakte pecannoten met suiker, vanillesuiker en eiwit, tot een mengsel waar je makkelijk bolletjes van kunt maken. Het eiwit hoef je niet helemaal te gebruiken, maar slechts wat nodig is.
Bebloem de tafel en rol daarop het deeg uit tot een halve centimeter dikte. Snij met een uitsteekvorm bloemetjes uit het deeg.
Zet ze in een lage muffinvorm.
Doe een klein bolletje pecannoten in het midden van het deeg.
En garneer met een bigarraeu.
Bak het bij 180 graden ongeveer 15 minuten.
Voor de afwisseling kun je natuurlijk ook andere noten gebruiken.
Besaha wa raha!
Alle foto’s: © Fadila Bouazza