Pier Augé

foto’s © Aicha Qandisha

Het afgelopen jaar heb ik meer dan ooit nieuwe haarproducten en huidverzorging geprobeerd. Ik ben altijd op zoek naar wat goed bij me past, wat mijn haar en huid geeft wat ze nodig hebben en wat prettig aanvoelt. Zeker nu ik mezelf niet langer voor de gek kan houden dat ik nog jong ben. Het verval heeft ongenadig ingezet en dus moet ik moeite doen.

Daarbij valt er nog een wereld te ontdekken. Zo ontdekte ik dankzij een persbericht en opgestuurd pakketje het Franse merk Pier Augé . In 1961 opgericht door Pierre-Jules Augé, een apotheker die het idee opvatte om producten te ontwikkelen die qua samenstelling lijken op die van de huid. Je kunt er hier wat meer over lezen.

Ik heb twee producten geprobeerd. Allereerst de Masque Soin Ressourçant , een verzorgend masker dat je eerst tien minuten laat inwerken, ook rond de ogen, en daarna in de huid masseert. Ideaal als je lui bent of niet de rust hebt om maskers eraf te wassen. Maar ook ideaal, omdat het een simpelweg heerlijk masker is dat de huid zichtbaar en voelbaar hydrateert en verzacht. Het doffe van de huid verdwijnt meteen en de huid voelt echt zacht en fijn aan zonder plakkerig laagje.

Net zo enthousiast ben ik over de ADN Soie bodylotion: een zachte, rijke, maar niet te dikke lotion die de lichaamshuid ook weer hydrateert, verzacht en verzorgt. Vaak werken lotions maar tijdelijk, zeker als je last hebt van een droge huid. Je brengt ze na het douchen aan op de huid, de huid voelt dan zacht aan, maar na een tijdje droogt ie weer op. Maar deze ADN Soie hydrateert en verzorgt echt. Ook nu weer verdwijnt de dofheid van de huid en wordt ie veel helderder en het fijne: dat effect houdt aan. Uren later ziet de huid er nog steeds verzorgd uit en voelt die zacht aan.

Precies wat je wilt van producten die je beloven je huid te verzorgen en het maakt nieuwsgierig naar wat het huis Pier Augé nog meer te bieden heeft. Ze vieren trouwens hun zestigste verjaardag dit jaar. Zestig jaar traditie en ervaring en ik ontdek hen nu pas. Genoeg om in te halen de komende tijd.

Het Masque Soin Ressourçant bestel je hier voor 34,50 en de ADN Soie bodylotion vind je hier voor 45,00. Kijk zeker ook bij de kerstcadeaus met leuk verpakte miniaturen voor onder of aan de boom die perfect zijn om de producten te ontdekken.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

Een reactie op “Pier Augé