Omdat de pinda ondergewaardeerd is en niet alle koekjes van dure amandelen gemaakt hoeven te zijn, leert Fadila ons vandaag stap voor stap heerlijk brosse pindakoekjes te maken. Een herwaardering van de pinda in een verrassend smakelijke traktatie.
Ingrediënten voor ongeveer 25 koekjes:
125g gesmolten geklaarde boter of margarine
125g gebakken ongezouten pinda’s
150g bloem
65g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
1/8 theelepel kaneelpoeder
¼ theelepel bakpoeder
Snufje zout
Maal de pinda’s zeer fijn.
En zo…
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter of margarine, klaar het (als je boter of margarine klaart, kunnen de koekjes voor langere tijd bewaard worden) en laat het afkoelen.
Meng de boter of margarine met poedersuiker en vanillesuiker…
Voeg gemalen pinda’s en kaneelpoeder…
En meng het geheel…
Voeg daarna de bloem, het zout en bakpoeder en verwerk het tot een deeg (als de boter of margarine stolt, wordt het deeg stevig).
Maak balletjes van 20 à 21 g…
Druk ze plat met een koekjesstempel…
En…
Dip de stempeltjes in bloem voordat je de koekjes ermee bewerkt of laat ze gewoon zo als bolletje als je geen stempeltje hebt.
En…
Bak de koekjes in 12 à 15 minuten. Bestrooi ze met poedersuiker voor het bewaren of serveren.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl