Met deze temperaturen moet je niet te lang in de keuken staan. Daarom deze week een heel makkelijk recept van Fadila voor smakelijke pistachekoekjes die in een handomdraai zijn gemaakt. De ideale koekjes voor het weekend. En doordeweeks. Eigenlijk voor altijd, want lékker.
Recept voor ongeveer 36 koekjes
Ingrediënten:
125 gram boter of margarine
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
1 ei
250 gram bloem
125 gram gehakte pistachenootjes + 30 gram gehakte pistachenoten voor de garnering
1 eiwit
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker romig. Voeg het ei, de pistachenootjes, zout en bloem toe, tot het een deeg vormt. Zet het deeg een uur in de koelkast.
Rol het deeg dun en snij er halve maantjes uit. Bestrijk de maantjes met eiwit en strooi de gehakte pistachenoten eroverheen.
Bak de koekjes tien minuten in de oven op 180 graden.
Besaha wa raha!