Pixi Beauty

Pixi beauty 1 AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Ruim twintig jaar geleden lanceerde de Zweeds-Britse Petra Strand haar eigen merk Pixi en nu pas ben ik eraan toegekomen haar producten uit te proberen. Ik was er al een tijdje benieuwd naar, zag de producten regelmatig voorbijkomen op Internet, maar van een nadere kennismaking was het nog niet gekomen tot we onlangs een uitnodiging kregen voor de opening van de pop-up store in Amsterdam en een workshop van Strands rechterhand Amanda Bell.

De pop-up store is er niet meer, maar de producten van Pixi zijn verkrijgbaar bij Babassu. Gelukkig maar, want er zit veel lekkers tussen.

Brightening Infusion Sheet Mask
Zoals het Brightening Infusion Sheet Mask dat het gezicht verfrist en verkwikt en de huid een gezonde straling geeft. Na de reiniging doe je het masker op, laat het tien tot vijftien minuten zitten, masseer daarna het overgebleven serum in je gezicht en klaar. Een zachte, heldere tint voor de rest van de dag. Ik bewaarde het in de koelkast voor extra frisheid. Het masker bevat onder andere toverhazelaar, ginseng en glycolzuur, dat is een fruitzuur.

Pixi sheet mask AQ

In-Shower Steam Facial
Ook voor het gezicht is er de In-Shower Steam Facial. Dat is een dikke, stevige gel in een tube die je aanbrengt op gezicht en hals en die in olie verandert zodra die in aanraking komt met water. De gel zou een verwarmend effect hebben eenmaal op de huid, maar ik moet zeggen dat dat effect bij mij wel meevalt. Dat neemt verder niks af van de effectiviteit van de Steam Facial, overigens, want de huid is echt zichtbaar schoner, helderder en zachter. Voordat ik deze bespreking ging schrijven, heb ik de gel als extra test eerst op de ene hand gebruikt en daarna op de andere en het ‘voor en na verschil’ is echt groot. Je kunt de gel gebruiken in bad en hem dan een tijdje laten zitten, zodat je dat stoom-effect krijgt of zo gebruiken. Ik gebruikte het aanvankelijk onder de douche, maar de gel eerst goed insmeren op je gezicht en daarna met water verder masseren en eraf wassen, vind ik beter werken.

Pixi steam facial AQ

Milky Tonic
De Milky Tonic is een zachte, frisse toner die de huid verzacht en hydrateert. Er zit geen alcohol in en doordat de samenstelling zo zacht is, is die ook geschikt voor de gevoelige huid. Gewoon een heel fijne tonic met haver-extract, kamille en citrusextract.

Pixi milky tonic AQ

FortifEYE Hydrogel Eye Patches
Voor wat de ogen betreft ben ik altijd huiverig. Ik laat de huid rond de ogen meestal ongemoeid, omdat die zo gevoelig is. Maar met de FortifEYE Hydrogel Eye Patches ben ik toch wel overstag gegaan, hoor. Wat een heerlijke oogmaskertjes! Bewaar ze in de koelkast, begin er je dag mee en je bent daarna vrolijk. Na tien tot vijftien minuten is de huid onder de ogen zichtbaar strakker en helderder en voelbaar zachter. Sowieso is het een lekker fris gevoel voor onder de ogen, zeker als je de Eye Patches in de koelkast bewaart. Een aanrader. Pixi heeft ook een DetoxifEYE Hydrogel Eye Patches voor wie last heeft van vermoeide ogen. Die durf ik gerust aan te raden, nu ik weet hoe goed deze FortifEYE Hydrogel Eye Patches zijn.

Pixi fortifeye 1 AQ

Vitamine-C Lotion
De Vitamine-C Lotion is een fijne dagverzorging die de huid hydrateert en verzorgt. Door de toevoeging van vitamine-c geeft die een heldere uitstraling aan de huid. Ik had wel een fris geurtje verwacht, omdat ik vitamine c met citrus associeer (hoewel aardbeien en kiwi’s meer vitamine c bevatten) maar dat heeft die helaas niet. Voor wie de complete Vitamine-C behandeling wil: er is ook een Vitamin-C lotion, masker, tonic, serum, caviar balm én wakeup mist.

Pixi vitamin c lotion AQ

Endless Shade Stick
Tot slot make-up voor de ogen. Naast een uitgebriede verzorgingslijn, heeft Pixi ook een mooie make-up collectie. Waaronder deze fijne Endless Shade Stick, een eyeliner en oogschaduw in één. Je brengt hem supermakkelijk aan en kunt eenvoudig kiezen of je een dun of dik lijntje aanbrengt of hem gebruikt als oogschaduw. Zachte structuur, mooie kleur. Helemaal perfect.

Pixi shade stick AQ

Niet op deze foto’s, maar wel geweldig is de Glitter-y Eye Quad: setjes van vier fantastische glitterkleuren voor de ogen. En met glitter bedoel ik ook glitter. Ik heb niet eerder zo’n goede dekking gezien. Die bespreek ik later nog eens, maar wilde ik alvast tippen.

Pixi beauty AQ

Dat was het dan, de eerste kennismaking met Pixi. Voor mensen met minder budget is het goed te weten dat de prijzen van Pixi een stuk toegankelijker zijn. Heerlijke producten die vragen om meer, meer, meer.

De producten van Pixi vind je bij Babassu. De Brightening Infusion Sheet Mask bestel je hier voor 12,00 (set van drie). De In-Shower Steam Facial vind je hier voor 24,00. De Milky Tonic is verkrijgbaar voor 23,50. De FortifEYE Hydrogel Eye Patches betel je hier voor 26,00 (60 pads). De Vitamine-C Lotion vind je hier voor 31,00. De Endless Shade Stick bestel je hier voor 15,50.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl