Pop-up Pastry Okura

foto’s © Okura

Temidden van het wisselvallige weer, van nat en herfstig naar zomers heet, is er één plek in Amsterdam waar het aangename zonnetje ononderbroken schijnt. Waar het heerlijk toeven is en nog heerlijker smullen: de pop-up pastry in het hotel Okura.

Het Okura is sowieso een bestemming voor foodies met geweldige restaurants zoals het onovertroffen Yamazato, maar nu is er tijdelijk een extra reden om een bezoek te brengen; een kleine patisserie op het terras van restaurant La Serre. Je kunt er zitten en genieten van al het lekkers of je zoete buit meenemen en thuis opsmikkelen.

Pastry Chef Iiro Heinila en zijn sympathieke team hebben zich voor hun lekkernijen laten inspireren door Japan, zo vind je er onder andere de beroemde Japanse fruit sando sandwiches, een pâte à choux met framboos en yuzu en een javanais met Okinawa bruine suiker. Nu was ik toevallig in juli op Okinawa en daar proefde ik voor het eerst die beroemde bruine suiker die in kleine brokken wordt gehakt en die iets nadrukkelijk ziltigs heeft.

Het idee achter deze pop-up is dat de getalenteerde medewerkers van het hotel een extra podium krijgen om hun kunsten te etaleren zodat het publiek hen leert kennen.

Een taartje kun je gedachteloos wegwerken, maar als je beseft dat het team liefst drie dagen werkt aan zo’n javanais, waardeer je het misschien wat meer. Er zit serieus vakmanschap in alle fraai gepresenteerde heerlijkheden.

Naast patisserie vind je er ook matcha madeleines, macarons, heerlijke bonbons en ijs in twee smaken: yuzu sorbet en matcha room.

Een feest voor zoetekauwen. De pop-up is nog open tot 3 september. Gáán, het is de moeite waard. Ik zal er ook nog wel te vinden zijn.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

3 Reacties op “Pop-up Pastry Okura