QMS Medicosmetics

foto’s © Aicha Qandisha

De voorgeschiedenis van het vooraanstaande Duitse merk QMS Medicosmetics begon aan de Universiteit van Göttingen waar Dr. Erich Schultz patiënten aan hun brandwonden of breuken behandelde. Deel van zijn werk was om de verwonde of verbrande huid te herstellen naar de natuurlijke staat. Zo leerde hij de menselijke huid en spieren door en door kennen en besloot hij als cosmetisch arts verder te gaan.

Zijn zoektocht de huid jong te houden, leidde hem naar collageen: daarvan is nu algemeen bekend dat het de elasticiteit van de huid waarborgt, maar in de jaren tachtig en negentig, QMS is in 1986 opgericht, waren de meesten nog niet zo ver. Dr. Schultz bedacht een methode om collageen toe te dienen aan de huid en die ontdekking vormde de ruggengraat van zijn merk QMS MediCosmetics.

Active refining exfoliant
Het motto van QMS MediCosmetics is ‘science not miracles’ en als je op de site van het bedrijf kijkt, zie je dat het kernteam wordt gevormd door academisch geschoolde medewerkers.

QMS staat bekend als een luxe merk dat je in exlusieve spa’s wereldwijd vindt en dat meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept. Zo werkt de Talise Spa in het beroemde en super de luxe Burj al Arab in Dubai met QMS Medicosmetics net als het sprookjesachtige Le Grand Bellevue in het Zwitserse Gstaad.

Ik kende het merk nog niet, maar daar is verandering in gekomen nadat we de Active refining exfoliant, een body scrub, opgestuurd kregen als kennismaking. En over die scrub kan ik eigenlijk kort zijn: heel erg aangenaam en effectief.

Door de zacht-korrelige structuur van suiker- en zoutkristallen kun je fijn de huid scrubben, waarna die heel zacht aanvoelt, alsof de scrub een olie-achtige laag achterlaat op de huid. Al is olie-achtig niet de juiste beschrijving, omdat de huid allerminst vettig wordt: het is een heel prettig, superglad laagje. Deze exfoliant scrubt niet alleen, maar hydrateert en verzacht tegelijkertijd. Dat merk je meteen. Je huid wordt satijnzacht.

Iedere keer als ik een nieuw merk probeer, realiseer ik me hoeveel er nog te ontdekken valt. Als de overige producten van het huis QMS MediCosmetics net zo fijn zijn als deze bodyscrub, wordt het een feest om de rest van het huis te verkennen.

De QMS Active Refining Exfoliant bestel je hier voor 88,00. Of kijk op hun webshop waar je alle producten vindt.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl