Gisteren was Aicha Qandisha uitgenodigd voor de feestelijke presentatie van Laurent Khellouts kookboek De Nomadische Keuken van RaïnaRaï, uitgebracht door Fontaine Uitgevers
RaïnaRaï is een populair restaurant op het Amsterdamse Westergasterrein. Laurent Khellout is van Algerijnse afkomst; iets wat je duidelijk terugziet in zijn gerechten. De Nomadische Keuken van RaïnaRaï is zijn tweede boek dat hij uitgeeft samen met Fontaine. Zijn eersteling, RaïnaRaï uit 2006 is inmiddels uitverkocht en niet meer verkrijgbaar.
Om de lancering van zijn tweede boek te vieren, was er een drukbezocht feest met muziek, dans, eten en natuurlijk ook drank.
Gasten werden onthaald met een feestelijke cocktail.
Hoewel het koud en nat was, was het buiten gezellig toeven temidden van de vissen die later op de avond genuttigd zouden worden.
Binnen was het behaaglijk warm, mede dankzij de hardwerkende koks.
Er was muziek, er werd gedanst en er was Hakim die de avond presenteerde alsof hij in Sesamstraat zat.
Terwijl de geuren van het eten zich verspreidden en de magen begonnen te knorren…
Werd dan eindelijk, na het trotse woord van de uitgever, het eerste exemplaar overhandigd aan een vertegenwoordiger van de Algerijnse ambassade.
Sommige mensen dachten dat ze het boek gratis mee konden nemen, zij werden snel teruggefloten door Hakim: ‘het boek is niet gratis!’
Nadat de laatste hand werd gelegd aan het buffet…
Werd het dringen om te proeven van de verschillende, mediterraanse gerechten. Zo waren er gevulde artisjokken.
Er was saffraanrijst.
Rode poon.
Rijkelijk gevulde couscous.
En nog veel meer. Allemaal vegetarische en visgerechten, precies zoals in het boek.
hassnae[at]aichaqandisha.nl