REMESCAR

foto’s © Aicha Qandisha

Lik op stuk-verzorging, zo zou je de producten van REMESCAR kunnen noemen. Instant Corrective Skincare, zo noemt REMESCAR het zelf, en waar het op neerkomt is dat de producten meteen effect hebben. Rimpels, donkere kringen onder de ogen en grote poriën nemen direct af.

Het Belgische REMESCAR begon aanvankelijk klein met een middel tegen littekens op de huid, vandaar ook de naam, die staat voor ‘remedy scars’. Maar inmiddels heeft het bedrijf een scala aan producten.

Een tijd geleden was ik bij een presentatie van REMESCAR en ontdekte ik de verschillende producten van het huis.

Age spot serum
Zo is daar het Age Spot Serum dat ouderdomsvlekken tegengaat. Ouderdomsvlekken klinken zo confronterend, hyperpigmentatie komt wat zachter aan, want dat is waardoor die donkere vlekken ontstaan. REMESCAR belooft dat je al na vier weken resultaat ziet en dat de vlekken na twee maanden helemaal verdwijnen. Of dat zo is, moet ik afwachten, ik ben nog maar kort geleden begonnen met het serum en gebruik het voor twee vlekjes op mijn hand. De structuur is alvast fijn: het is een melkachtige substantie die fris aanvoelt, snel in de huid intrekt en de huid voelbaar zachter en egaler maakt.

Vitamin C Hyaluronic Acid Serum
Ook het Vitamin C Hyaluronic Acid Serum heeft als doel hyperpigmentatie en donkere vlekken tegen te gaan en beschermt daarnaast tegen UV-stralen. Dit serum heeft dezelfde structuur als het Age Spot Serum, is als een lichte milk, trekt snel in en maakt de huid direct zacht en glad.

Instant wrinkle corrector
Dan komen we bij de paradepaardjes van REMESCAR, de instant remedy producten waarvan ik kan zeggen dat ze echt werken, omdat je het resultaat, anders dan bij de serums, meteen ziet en voelt. Er is een Instant Wrinkle Corrector, ofwel een anti-rimpelcrème, die rimpels gladmaakt en fijne lijntjes vermindert.

Sagging Eyelids
Wie last heeft van hangende oogleden, onvermijdelijk naarmate je ouder wordt, kan de Sagging Eyelids eens proberen. Het is niet een kwestie van opsmeren en klaar, je moet de aanwijzingen goed opvolgen en dan voel en zie je een verschil.

Eye Bags, Dark Circles
Dat verschil merkte ik het meest toen ik tijdens de kennismaking de crème tegen wallen en donkere kringen op kreeg. Ook hier weer moet je de gebruiksaanwijzingen volgen en de crème een paar minuten laten inwerken, maar daarna zie je wel resultaat. Nadat ik hem op kreeg, voelde die als een soort tijdelijke facelift in een tube. Dat is best knap voor een mini dotje crème.

Hoewel ik me maar moeilijk kan verzoenen met mijn leeftijd en ik het confronterend vind te zien hoe het aantal jaren effect heeft op mijn huid, ben ik geen voorstander van ingrepen. Al die sterren die hun huid strak laten trekken, botoxen of met fillers vullen, het ziet er vreselijk onnatuurlijk uit, het verpest je uiterlijk en voor je het weet ben je een karikatuur van je vroegere zelf.

Natuurlijke ouderdom vind ik zoveel gracieuzer. Maar als je dan toch iets wilt doen, zou REMESCAR een laagdrempelige en makkelijke optie kunnen zijn voor tijdelijke oplossingen om frisser voor de dag te komen wanneer je dat nodig hebt.

De producten van REMESCAR kun je hier online bestellen en je kunt ze ook ontdekken bij de Etos of het Kruidvat.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl