Retreat

Lolas Apothecary oils AQ

foto’s © Aicha Qandisha

Volgens Dominic Philips, oprichter van het chique spa-merk Lola’s Apothecary is de Rotterdamse beauty-salon en boetiek Retreat uitzonderlijk luxe met geweldige massages. Een van de dames naast me knikte instemmend.

Ik ben er nog niet geweest, maar ik geloof de goede verhalen meteen, want deze maandag maakte ik kennis met vijf nieuwe, luxe beautymerken die door Retreat in Nederland worden aangeboden. Naast Lola’s Apothecary zijn dat Rouge Bunny Rouge, Maison Rebatchi, BDK Parfums en Sundays. Ik wil later nog wat producten apart bespreken, omdat dit bijzondere huizen zijn die een eigen stuk verdienen, maar voor nu introduceer ik ze graag kort, want ze smeken erom ontdekt te worden.

Rouge Bunny Rouge
Neo-Victoriaans, zo beschrijven de oprichters van Rouge Bunny Rouge hun stijl, geïnspireerd op het Victoriaanse tijdperk met een flinke teug mysterie en Alice in Wonderland. Het is een mix tussen de romantiek en de duisternis; verleidelijk maar met een scherp randje. Het symbool is een rood konijn dat elk moment tot leven lijkt te kunnen komen.

Rouge Bunny Rouge heeft een uitgebreide collectie make-up en geuren. Afgelopen maandag maakte ik kennis met een deel van hun make-up producten. Geen eindeloze rij met verschillende tinten, maar een compacte collectie met producten die dankzij de samenstelling geschikt zijn voor verschillende huidskleuren.

Rouge Bunny Rouge AQ

Maison Rebatchi
Vanaf het moment hij dat op vierentwintigjarige leeftijd de parfumwereld betrad, wist de Frans-Algerijnse Mohamed Rebatchi al dat hij een eigen parfumlijn wilde. In januari van dit jaar werd die droom na een paar jaar van ontwikkelen waarheid, zijn eigen parfumhuis naar hem vernoemd: Maison Rebatchi. Stijlvol verpakte, elegante parfums in samenwerking met vooraanstaande parfumeurs wier naam ook op de verpakking wordt vermeld. Geen dertien-in-een-dozijn creaties, maar mooie composities die het ontdekken zeer waard zijn.

maison rebatchi AQ

Sundays
Maar liefst vijftig kleuren telt de nagellak-collectie van Sundays opgericht door Amy Ling Lin die een jaar lang werkte aan een formule die vrij van giftige stoffen is (10-free noemt Sundays het), niet op dieren getest en veganistisch, maar toch met hetzelfde glanseffect zoals andere merken nagellak.

Bij Sundays draait het om de tijd nemen voor een manicure en het plezier van verzorgd worden en rust nemen. De formule droogt dan ook niet snel op, maar heeft flink de tijd nodig. Om je daarbij te helpen, biedt Sundays je een koptelefoon aan voor wat meditatie. Onthaasten in de manicuresalon. Hieronder zie je een deel van hun tinten blauw. Ik koos voor nummer 26, een elegante mauve kleur.

sundays AQ

BDK Parfums
Hij is nog maar dertig jaar, maar David Benedek heeft nu al zijn eigen parfumhuis: BDK Parfums met een fraaie collectie gebaseerd op een rauw ingrediënt en samengesteld uit een klein aantal elementen die de geuren een mooie gelaagdheid geven. Met intrigerende namen als Pas ce Soir en Rouge Smoking, een sexy rood parfum met de onmisbare noten van kersen met een bittertje.

BDK parfums AQ

Lola’s Apothecary
Het platteland van Devon is de thuisbasis van Lola’s Apothecary, opgericht door de eerder genoemde Dominic Philips die opgroeide in een boerderij in Devon en ervan droomde zijn liefde voor spa’s te combineren met een eigen beauty-huis dat zich onderscheidt met producten op basis van natuurlijke ingrediënten die ambachtelijk en handgemaakt zijn. Het resultaat is het mooie Lola’s Apothecary dat een heerlijke collectie aan lichaamsverzorging biedt ideaal voor in de Spa of gewoon in de geborgenheid van je eigen huis. Kroonjuweel uit de collectie is de Queen of Roses Bath Milk, geïnspireerd op Cleopatra’s badritueel: een poeder op basis van karnemelk en rozen die in aanraking met water verandert in een geurige badmelk met gedroogde rozenblaadjes. En hij ruikt ook echt naar melk. Hieronder zie je hun lekkere body soufflé.

Lolas Apothecary cream AQ

Genoeg reden om eens naar Rotterdam te gaan en de wereld van Retreat te ontdekken of wat luie uurtjes op hun webshop door te brengen. Veel dank aan Prins PR voor de uitnodiging.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl