Velvet Rose & Oud

jo-malone-rose-velvet-oud-aq-2

foto’s © Aicha Qandisha

Lichtelijk bedwelmend is de Velvet Rose & Oud cologne intense van Jo Malone London. Maar bedwelmend op een lekkere manier. Zoals de geur van de waterpijp dat kan zijn of van brandend hout. Aan die waterpijp moet ik denken als ik de geur opspuit of de bodycrème op mijn huid smeer. Beelden van Arabische avonden doemen dan op. Lange, warme avonden met een herkenbare, rokerige, ietwat zoete en tegelijk ongrijpbare geur. Met elk welkom vleugje wind, veranderen de tonen ervan.

jo-malone-rose-velvet-oud-cologne-aq

De ingrediënten van de Cologne intense zijn dan ook roos, agarhout, dat geeft dat rokerige effect, kruidnagel en wat praline. Vroeger bewaarde mijn vader een zak kruidnagel in een van de kastjes. Zodra je dat kastje opendeed, overviel die sterke geur van de kruidnagel je. Datzelfde heb ik met deze cologne: hij is rijk en warm. Met die volle, bijna overdadige rozengeur en het kruidige en houtachtige van de oud. Het zoet dat erin zit is van de rozen, maar dat wordt in toom gehouden door de kruiden en het hout.

Weldadig
De bodycrème is weldadig. De crème bevat karitéboter en onder andere oliën uit jojobazaad, is heel vol van structuur en zeer goed geparfumeerd. Als ik mijn huid er na het douchen ermee insmeer, ruik ik de geur na een tijdje nog steeds goed. De crème is lekker fluweelzacht en heeft ook weer dat zinnelijk-bedwelmende.

jo-malone-rose-velvet-oud-body-creme-aq

Arabische avonden met Oum Kalthoum die krakerig uit de boxen schalt, geheime ontmoetingen in boudoirs, kleedkamers vol schaars geklede danseressen of chique nachtclubs waar verleiding tot kunst is verheven. Deze Velvet Rose & Oud roept het allemaal op.

jo-malone-rose-velvet-oud-aq-1

De Velvet Rose & Oud cologne intense bestel je hier vanaf 86,00, de Velvet Rose & Oud body crème vind je hier voor 76,00. Voor de liefhebbers is er ook een fraaie geurkaars.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl