Een lekker makkelijk en licht gerecht vandaag, speciaal voor het warme weer. Kip, courgettes en uien. Dat compleet met een heerlijk ananassapje zorgt voor een complete maaltijd, die niet al te zwaar op de maag ligt.
Voor vier personen
Voor het kipmengsel:
2 kipfilets in reepjes
Zout en peper naar smaak
1 kleine ui, geraspt
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel zonnebloemolie
Voor de garnituur:
1 courgette, in plakjes
Zout
2 eetlepels zonnebloemolie
3 uien in schijven
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel zonnebloemolie
4 ciabatta broodjes
Voor het ananassap
400 ml verse sinaasappelsap
1 groot blik ananas op sap (acht schijven). Of een verse ananas (ook acht schijven)
1 zakje vanillesuiker
Suiker naar smaak
Begin met het sap. Doe alle ingrediënten daarvoor in een blender en meng tot alles goed is gepureerd. Zet het koel.
Bereid nu de kip voor. Doe alle ingrediënten in een schaal
en meng goed.
Dek het af en zet het in de koelkast.
Maak nu de garnituur. Verwarm 1 eetlepel olie. Bak de uien mooi bruin en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe in de tussentijd de courgettes in een andere koekenpan met 2 eetlepels olie. Breng het met zout op smaak en bak het rondom bruin.
Bak nu de kip al roerend in 1 eetlepel olie in 10 minuten gaar.
Doe de broodjes open. Zet er wat uien in,
dan courgettes
en dan de kip.
Serveer de sandwiches met het sap.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl