Shiseido: Ever Bloom Ginza Flower

shiseido-ever-bloom-aq

foto’s © Aicha Qandisha

De allereerste keer dat we in Japan waren, dat is inmiddels tien jaar geleden, gingen we met de shinkansen, de ultrasnelle trein, van Kyoto naar Tokio, namen van het station een taxi naar ons hotel, reden via Ginza en daar, op dat moment, werd ik verliefd op Tokio.

Ginza is mijn lievelingsbuurt in Tokio. Ik weet het, daarmee doe ik al die andere geweldige, karakteristieke buurten tekort -Harajuku met de ongeëvenaarde jongerencultuur, het sfeervolle Omotesando met indrukwekkende architectuur, Shibuya met de felle neonverlichting, uitgaansgebied Roppongi dat nooit ranzig wordt hoe druk het er op zaterdagavond ook is, Asakusa waar Tokio nog een beetje Edo is.

Maar Ginza heeft een speciale plek bij mij. Ik wil er altijd logeren, te midden van de fabuleuze warenhuizen, de drukte, de sjieke dames die elkaar treffen voor de lunch, het mondaine Japanse leven: cosmopolitisch, maar tegelijk geworteld in Japanse traditie en vriendelijkheid. Een combinatie die ik nergens anders heb meegemaakt. Tokio is een stad van ogenschijnlijke tegenstellingen die naadloos en probleemloos samenvloeien: orde in de chaos, vriendelijkheid in de drukte, liefde voor vernieuwing en respect voor traditie.

shiseido-ever-bloom-aq-1

Ginza staat voor mij ook voor luxe overdaad. Voor enorm imposante panden waar de mooiste merken gevestigd zijn. Waanzinnige food departments om uren in te dolen, schuilen voor de middagregen bij Ladurée terwijl je uitkijkt over het winkelend publiek dat in drommen voorbij komt. Op zaterdag op de weg lopen, omdat die is afgesloten voor verkeer. Ver weg van huis en toch heel erg vertrouwd en fijn. Dat is Ginza voor me.

En Ginza is ook Shiseido. Het luxe Japanse merk met prachtige producten en mooie geuren begon er in 1872. Het is daar ook dat ik de chocolaatjes van Shiseido ontdekte, de Waso producten voor het eerst probeerde en nog heel veel meer moois dat ze daar wel hadden en hier niet. Inmiddels is de Waso-lijn ook hier verkrijgbaar en kun je een vleug van Ginza ruiken dankzij de nieuwe geur Ever Bloom, Ginza Flower, geïnspireerd op, uiteraard, Ginza.

shiseido-ever-bloom-aq-2

Een bloemige, volle geur met onder andere noten van witte bloemen, oranjebloesem en musk. Ik kreeg hem cadeau deze zomer en wilde meteen weer naar Ginza.

Shiseido Ever Bloom Ginza Flower vind je hier vanaf 53,24.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl