Sinaasappelcake

sinaasappelcake

Foto: © Fadila Bouazza

Toe aan iets lekkers, maar geen tijd of zin om iets heel ingewikkelds in elkaar te zetten? Dat treft! Deze fijne sinaasappelcake is simpel voor te bereiden. Tijdje in de oven, terwijl je verder gaat met je bezigheden en voilà. Een heerlijke cake helemaal voor jezelf. Of om te delen natuurlijk.

Ingrediënten
250 gram zachte boter of margarine
400 gram suiker
4 grote eieren (maat L) of 5 kleine eieren (maat M)
250 ml versgeperste sinaasappelsap
Geraspte schil van 1 tot 2 sinaasappels (maak ze vantevoren goed schoon)
2 zakjes vanillesuiker
Snufje zout
450 gram gezeefde bloem
1 zakje bakpoeder (16 gram)

Verwarm de oven op 150 of 160 graden voor.

Klop de boter romig met suiker, vanillesuiker en sinaasappelrasp. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg afwisselend de bloem met zout en sinaasappelsap toe, tot een goed gemengd beslag. Voeg nu het bakpoeder toe.

Giet het beslag in een grote tulbandvorm, die van tevoren beboterd en bebloemd is. Bak het 1 uur en 20 minuten (160 graden) tot 1 uur en 30 minuten (150 graden). Of tot een satéstokje schoon uit de cake komt.

Na vijftien minuten: stort de cake op een rooster en laat helemaal afkoelen.

Besaha wa raha!

Fadila