Stylect: schoenenhemel in een app

Stylect

Ontdekt dankzij onze goede vriendin Angela Capo: een heuse schoenenhemel die je met één vingerklik downloadt op je mobiel of Ipad en waarmee je vervolgens toegang hebt tot een schijnbaar eindeloze collectie schoenen.

Stylect is opgericht door Giacomo Summa en werd door het vooraanstaande zakenblad Forbes ‘Tinder voor schoenen’genoemd. Tinder voor vrouwen dan, want de app biedt alleen vrouwenschoenen. We hadden contact met Giacomo, maar toen kwam het wrede leven tussenbeide. Wellicht dat we hem binnenkort alsnog spreken.

Schoenen shuffle
Je vindt bijna alles in Stylect: driehonderduizend schoenen, vijfduizend merken en vele online winkels die in verbinding staan met de app, waardoor je meteen ziet of je maat op voorraad is en je met een klikje over kunt gaan op aankoop, want de app brengt je netjes naar de pagina van de desbetreffende online winkel.

Schoenen zoeken en kopen was nog nooit zo makkelijk: je kunt gewoon door het enorme bestand swipen dat als een soort shuffle net als de muziek op je Ipod of MP3; je kunt op stijl, maat, merk, kleur, noem-het-maar-op zoeken.

Het mooie is dat je merken, schoenen en online winkels zult ontdekken die je nog niet kende. Dat geldt althans voor mij. Waar je ook achter zult komen: soms vind je niet je maat via Stylect, maar als je de zoektocht verder voortzet via internet, kom je wél verder.

Ontspannende therapie
De schoenen die je leuk vindt, kun je bewaren in je wishlist zodat je ze snel terugvindt en ook in de gaten kunt houden of ze in de tussentijd afgeprijsd worden. Je kunt ook je mail opgeven, en dan krijg je bericht als jouw schoenen ergens in de aanbieding worden gedaan. Als je geen Ipad of smartphone hebt, kun je ook gewoon via internet terecht.

Dankzij Stylect heb ik een fraai paar van Dolce & Gabbana voor bijna een derde van de prijs gevonden. Voor ieder wat wils en voor elk budget: van superkoopjes tot de peperdure exclusieve merken. Een ideale app voor gegarandeerd veel schoenplezier en ontspannende therapie om je hoofd leeg te krijgen.

Hassnae

hassnae[at]aichaqandisha.nl