Tiffany Signature

tiffany-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Het Amerikaanse juweliershuis Tiffany & Co heeft al net zo’n onweerstaanbare aantrekkingskracht op me als een Chanel of vroeger Lacroix. Het huis staat voor tijdloze klasse, voor elegante sieraden, stijlvolle accessoires en onbetaalbare -en vooral in Amerika zeer begeerlijke- juwelen. Altijd verpakt in het mooie Tiffany-blauw met wit lint. Echte stijl verjaart niet.

Tiffany heeft nog iets wat de andere, net zo bekoorlijke, huizen zoals Cartier, Boucheron en Bvlgari niet hebben: een toegankelijke lijn zilveren sieraden betaalbaar voor iedereen. Nu ik dit schrijf, realiseer ik me dat Tiffany het meest democratische merk is dat ik ken: haar legendarische blauwe doosje is voor ieder budget beschikbaar.

tiffany-booklet-aq

Bloemig
De eerste keer dat ik naar New York ging, stond Tiffany uiteraard hoog op mijn lijstje en ik kwam met ontelbare tasjes terug in de hotelkamer. Iedere aankoop werd namelijk mooi verpakt in het eigen doosje en tasje. Dat was nogal een contrast met het Nederland van toen, maar bij Tiffany wisten en weten ze dat de verpakking deel van het cadeau én plezier is.

tiffany-close-aq

In die tijd had Tiffany een paar geurlijnen exclusief te koop in haar boetieks, de klassieke Tiffany en de Tiffany Pure. Zeer aangename geuren, zacht, bloemig, subtiel en tegelijk nadrukkelijk aanwezig zonder overheersend te zijn. Die geuren zijn er nu helaas uit en er is sinds kort een nieuwe geur: Signature, in een fles als een geslepen Tiffany diamant. Van een goede vriend begreep ik dat de geur door Coty is uitgebracht, dat verklaart ook waarom die nu overal beschikbaar is en niet alleen in de Tiffany huizen.

tiffany-ring-bracelet-aq

Breakfast at Tiffany’s
Signature is een onmiskenbare Tiffany geur: bloemig, fris en zacht. Een heel elegante, toegankelijke compositie met noten van mandarijnblad, irisbloem, patchoulie en musk. Musk kan vaak wat overheersend hebben, dat is hier zeker niet het geval. Toen ik hem voor de eerste keer rook, deed-ie me denken aan de voorgangers, vertrouwd en toch weer anders. Toen Majda hem rook, besloot ze ook meteen een flesje te bestellen.

tiffany-ring-bracelet-aq-1

Betaalbare luxe. ‘Ik ben dol op je’ in een flesje. Tiffany is weer helemaal terug, hoewel het huis nooit is weggeweest, niet alleen met deze Signature, maar nu ook met een eigen café waar we nu dan toch eindelijk zelf allemaal kunnen ontbijten. Hier kun je lezen en kijken hoe het eruit ziet. Moest Audrey Hepburn nog buiten Tiffany’s ontbijten, nu kun je dat op de vierde etage in de boetiek op Fifth Avenue in het, hoe kan het ook anders, Blue Box Cafe (watertand hier vast bij het menu). Wat een feest.

Signature kun je hier bestellen vanaf 65,33, je krijgt er nu een miniatuurtje bij. Of ga naar de winkel op de P.C. Hooftstraat voor de complete Tiffany ervaring met blauw tasje en al.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

5 Reacties op “Tiffany Signature

 1. 14 november 2017 om 14:16

  Ik heb de tekst 2 x gelezen om te zien of ie ook te winnen was :)

  1. 14 november 2017 om 16:58

   Haha, was het maar waar.

 2. Aicha
  14 november 2017 om 14:33

  Un style très raffiné !!!!!

 3. Jean Amr
  15 november 2017 om 02:56

  Kleine correctie ;) : Ook Bvlgari (ooit begonnen als zilversmid) en Cartier hebben een zilver collectie. Hoewel de zilver collectie bij de laatste wel beperkter is dan die van Tiffany & Co.

  1. 15 november 2017 om 09:47

   Zeker, maar die zijn niet zo betaalbaar als die van Tiffany.