Tiny Tony’s

foto’s © Aicha Qandisha

Een aantal jaar geleden schreef hoogleraar wetenschapscommunicatie en wiskundige Ionica Smeets een vrolijke column over de eigenwijze vormgeving van Tony Chocolonely’s chocoladerepen die het nagenoeg onmogelijk maken ze in gelijke stukken te verdelen.

Iedereen die een grote reep van ’s lands beroemdste chocolademerk geproefd heeft -wie niet, de felle verpakking is niet te weerstaan- kent het dilemma: elk stukje dat je eraf breekt is anders van vorm en grootte en als je in gezelschap bent, kan dat tot scheve ogen, ongemak of juist heerlijke ongegeneerdheid leiden wanneer de ene hand er met een minuscuul stukje vandoor gaat en de ander met een flinke brok chocola.

Welnu, aan die ongelijkheid maakt Tony Chocoloney een eind met de nieuwe zakken Tiny Tony’s: hapklare dikke flikken Tony Chocolonely individueel verpakt. Perfect voor deze coronatijd, maar sowieso ideaal voor iedereen die niet gecharmeerd is van andermans handen op diens chocola. Maar vooral: niemand grijpt mis, iedereen krijgt hetzelfde stuk chocola. Dus weg scheve ogen en ongemak, welkom ongeremd snoepen.

Delen
De Tiny Tony’s zijn er in vier smaken: melk, melk mix, melk karamel zeezout…

En een regenboogmix met 10 verschillende smaken.

De Tiny Tony’s zijn verkrijgbaar in zakken van 180 gram en 320 gram en ideaal om te delen, maar je kunt ze natuurlijk ook voor jezelf houden en gematigd snoepen dankzij de kleine porties of jezelf voor de gek houden en een zak leegeten zonder schuldgevoel, omdat het zulke kleine chocolaatjes zijn.

Tiny Tony’s zijn te vinden in de supermarkt of online in Tony Chocolonely’s webshop. Een regenboogmix van 180 gram bestel je hier voor 5,69 en de melk karamel zeezout vind je hier ook voor 5,69.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl