Tom Ford: Liquid sex

tom-ford-2-aq

foto’s © Aicha Qandisha

Weinigen weten de zinnen zo te prikkelen als Tom Ford. Of het nu met zijn films is, zijn couture of schoonheidsproducten. Alles wat de man aanraakt, wordt spannend en begeerlijk -zonder dat hij ooit voor het gemakkelijke effect gaat. Neem zijn indringende film Nocturnal Animals die in essentie gaat over liefde, verlies en machteloosheid. Over allesverlammende keuzes en de hoop op een tweede kans. De menselijke psyche, zwakte en worsteling gevat in een visueel prachtig vormgegeven liefdesgeschiedenis.

De dualiteit van de mens, die zie je ook heel goed terug in zijn parfums. Ik noemde hem eerder al de koning van de gender fluidity: zijn geuren zijn geschikt voor dames en heren en al net zo intelligent en gelaagd als zijn andere werk. Naast zijn uitstekende toegankelijke geurlijnen, heeft hij ook een kostbare en exclusieve private blend reeks. Twee daarvan lichten we er vandaag uit, omdat ze bijzonder zijn en symbool staan voor zijn onweerstaanbare collectie geuren: die is opwindend, soms verwarrend, maar altijd origineel en onvoorspelbaar.

tom-ford-1-aq

Tobacco Vanilla
De combinatie Tobacco Vanilla is geïnspireerd op de Londense herenclubs en als je erover nadenkt, kan de combinatie van tabak en vanille inderdaad iets lichtelijk morsigs hebben. Morsig als in nonchalant, als in verboden liefdes die in geheime kamers tot bloei komen. Hedonisme en seksuele lust gevangen in twee hoofdnoten: het kruidige van de tabak, het zoete van de vanille.

Deze compositie roken we voor het eerst in de prachtige Tom Ford boutique in Shanghai. In de verzengende hitte van de stad, zochten we steeds de koelte op in de ultraluxe winkels en ontdekten daar deze rijpe, warme, bijna bedwelmende, sexy geur. Tobacco Vanilla heeft naast de vanille en kruiden ook noten van tonkabonen, hout en droog fruit. Het is eigenlijk een afrodisiacum gevangen in een fles. Een en al mannelijkheid, staat er op de site bij, tot een vrouw het draagt. Prachtig.

tom-ford-tobacco-vanilla-aq

Tuscan Leather
De liefde voor leer gevat in een rijk, bijna overdadig aroma met de toepasselijke naam Tuscan Leather. Leer, nat leer, zongerijpt leer is wat je ruikt. En als dat niet interessant klinkt, spuit het eens op en zie hoe de noten van jasmijn en zwarte suède hier een onverwacht warme en verleidelijke combinatie van maken. Ook dit is weer een heel mannelijke geur met onvermoed vrouwelijke accenten waardoor die geschikt is voor zowel haar als hem – en bij iedere vleug die je ruikt weer verrast.

tom-ford-tuscan-leather-aq

Eau de parfum die niet alleen een persoonlijkheid onderstreept, maar ook onverwachte verlangens, heimelijke genoegens, onvermoede gevoelens en diep weggestopte herinneringen aanspreekt. Bekoorlijk, verleidelijk en verslavend. Liquid sex in een flesje.

tom-ford-aq

Tom Ford is onder andere bij De Bijenkorf en de Douglas te koop. Tobacco Vanilla en Tuscan Leather zijn beide vanaf 199 euro.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl