Tweekleurige cake

cake8

Er is niks zo troostend als een ouderwets lekkere cake, terwijl het buiten stormt. De smaak van warme geborgenheid, met chocolade en vanille. Vandaag marmercake, maar dan net iets anders.

Ingrediënten
150 gram zachte boter of margarine
250 gram suiker
3 eieren, maat L
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
2 theelepels bakpoeder
170 ml volle melk
3 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels suiker
300 gram bloem

Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier. Verwarm de oven op 160 graden.

Meng de cacaopoeder met 4 eetlepels melk en 3 eetlepels suiker tot een pasta.

cake1

Klop boter met suiker romig. Voeg een voor een de eieren hieraan toe. Voeg vanillesuiker toe. Voeg afwisselend, in drie keer, bloem en de rest van de melk toe.

cake2

Deel het deeg in tweeën. Voeg de cacaopasta aan een deeg toe.

cake3

Meng goed, tot het een donkere kleur heeft gekregen.

cake4

Doe het mengsel in de vorm. Eerst het witte deeg en daarbovenop de chocolade.

cake5

cake6

Je kunt het zo laten, of met een mes het deeg bewerken, zodat je een marmercake-effect krijgt.

cake7

Zet de cake een uur en vijftien minuten in de oven.

Laat na tien minuten de cake op een rooster afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Besaha wa raha!

Alle foto’s: ©Fadila Bouazza

Fadila

2 Reacties op “Tweekleurige cake