Vichy Capital Soleil

Vichy zon AQ

foto’s © Aicha Qandisha

De zon lijkt zich teruggetrokken te hebben, de zomer heeft er geen zin in dit jaar, maar op die spaarzame, zomerse dagen die we wel hebben gehad, kwam de nieuwe zonbescherming van Vichy, die we een tijdje geleden ontvingen, goed van pas.

De laatste jaren ben ik erg slordig geweest met mijn zonbescherming en dat spijt me. Een goede bescherming helpt niet alleen tegen verbranding, maar houdt de huid ook soepel en gehydrateerd. Het voorkomt die typische huidveroudering door de zon, waardoor een huid losser gaat zitten en je gepijnigd in de spiegel gaat piekeren ‘is dit nu ouderdom of de zon’.

Idéal Soleil
Nu ben ik van de uitgeklede verzorging, een goede reiniging, masker en crème en ik ben tevreden. Voor mij geen zeven, acht of zelfs negen verzorgingsfases met evenzoveel producten. Om die reden is de Idéal Soleil gezichtsmist voor het gezicht het perfecte product: je brengt het aan na je dagverzorging en het werkt als een frisse mist. Dus geen twee lagen crème op je gezicht, maar een heel fijne, verkwikkende mist die je gezicht verfrist en tegelijk bedekt met SPF50 verzorging.

Voor wie meer informatie wil: UVB stralen spelen een rol bij de verbranding van de huid (dit kan in gevallen leiden tot huidkanker) en de UVA stralen kunnen een oorzaak zijn voor de veroudering van de huid. SPF50 betekent dat het product 98% van de UVB stralen tegenhoudt. Je bent dan dus goed beschermd.

De Idéal Soleil bevat geen alcohol, maar wel glycerine en verzachtende bestanddelen en beschermt tegen alle UV stralen. Je huid wordt dus niet alleen beschermd, maar ook verzorgd en het beste is dat het een kwestie is van goed schudden, even sprayen en klaar. Zeker op warme dagen is dit lekker verfrissend, zo tussendoor.

Vichy ideal soleil AQ

Capital Soleil
Voor het lichaam is er de nieuwe Capital Soleil beach protect , ook weer een spray, maar dan in melkvorm en speciaal voor het strand en het zwembad, want de samenstelling weerstaat zout en chloor. De melkachtige lotion trekt snel in, plakt niet en hydrateert voelbaar de huid, de SPF30 betekent dat die 97% van de UVB stralen tegenhoudt. Voor wie toch een wat hogere bescherming wil, er is ook een SPF50. Zowel de lotion als de mist zijn subtiel en prettig geparfumeerd.

Vichy capital soleil AQ

Kijk zeker ook eens naar de andere producten in de uitgebreide zonbeschermingslijn van Vichy, ik heb ondertussen ook de lipverzorging besteld (ook die van La Roche-Posay) en ik ga nog het Vichy Idéal Soleil zonbeschermend water kopen. Als het op zonbescherming aankomt, hou ik van handige sprays en luchtige samenstellingen. Ik ben nu helemaal om.

Vichy zon 1 AQ

De Idéal Soleil gezichtsmist bestel je hier voor 12,00 en de Capital Soleil beach protect vind je hier voor 16,00.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl