Volg, mail en win een boek!

winhome

Josha Zwaan – Zeevonk

Zeevonk is het verhaal van het passagierschip Willem Ruys. De geschiedenis daarvan wordt verweven met die van Freya, een vrouw die als klein meisje met haar moeder geïnterneerd werd in een Japans kamp. Freya raakt steeds meer betrokken bij de gebeurtenissen op het schip, waardoor beetje bij beetje haar herinneringen aan vroeger terug komen. Aan haar vader onder andere, die tegen de volgelingen van Soekarna vocht en na terugkeer in Nederland de draad van het leven niet meer kon oppakken. Langzaam wordt duidelijk waarom Freya niet het grootste en meeslepende leven heeft kunnen leiden waar ze als tiener van droomde.

Marion Pauw – De Wilden

Nani leidde een volmaakt leven, maar een faux pas heeft alles op scherp gezet. Om haar gezin in kalmer vaarwater te brengen, boekt ze voor zichzelf een reis naar Panama. In de jungle daar neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost. Als ze de moed al heeft opgegeven, wordt ze alsnog gered en komt ze bij een indianenstam terecht. Zonder geld, telefoons, stress en andere moderne technologie leiden de indianen een leven dat in groot contrast staat met het Amsterdamse leven dat Nani kent. Als Nani gewend begint te raken, komen de bulldozers en ambtenaren: ze staat voor de keus: waar hoort ze thuis en wat is het waard om voor te vechten?

Linda Nijlunsing – Wildernisjaren

Na het overlijden van haar moeder vertrekt Linda Nijlunsing uit Nederland. Na vele omzwervingen belandt ze in Alaska, waar ze Jim ontmoet, een boomlange man die zich teruggetrokken heeft in de natuur en jaagt op pelsdieren en vissen. Linda valt als een blok voor hem en gaat bij hem wonen, tientallen kilometers van de bewoonde wereld vandaan. Ze beheert de moestuin, vangt zalm, leert sledehonden mennen, stekelvarkens schieten en elanden villen. Ze past zich volledig aan zijn leven aan en trotseert de barre omstandigheden. Jim windt er geen doekjes om; hij zoekt een vrouw die zijn leven makkelijker maakt. Als Linda zwanger wordt realiseert ze zich dat ze die uitspraak veel letterlijker had moeten nemen dan ze aanvankelijk dacht.

Deze actie is afgesloten. De winnaars vind je hier