Voorjaar voor je huid

foto’s © Aicha Qandisha

De afgelopen maanden heb ik het zo druk gehad met de afronding van mijn boek, een nieuw kookboek met Soenil Bahadoer (over beide later meer), nog wat grote projecten en reguliere stukken en columns dat AQ erbij inschoot.

Om die reden kom ik er nu pas toe een drietal producten te bespreken die ik al een tijdje in huis heb. Op zich geeft dat niet, want het voorjaar dient zich nu eindelijk aan en laat deze drie nu geknipt zijn voor een ‘grote schoonmaak’ van de huid.

Stylpro Squeeze
Allereerst de Stylpro Squeeze, een vernuftig apparaat dat je make-upsponsjes reinigt. We kregen een tijd geleden een online demonstratie en als je eenmaal ziet hoeveel vuil er uit die sponsjes komt, krijg je het niet meer van je netvlies. In dat vuil, gedijen bacteriën natuurlijk. Je maakt de sponsjes schoon met de meegeleverde vloeistof en water. Kijk hier voor een filmpje waarin het uitgelegd wordt.

Jorgobé Peel Off Mask
Het gevoel van een droge maskerlaag als een vel van je huid aftrekken is heel bevredigend en dat is precies wat je doet met de Niacinamide Peel Off Mask van het Deense merk Jorgobé. Niacinamide is vitamine B3, het masker bevat alleen natuurlijke ingrediënten, reinigt de huid en maakt hem zacht. De kleur is heerlijk zwart, de structuur lekker romig en hij voelt fris aan op je huid. Je brengt een dunne laag aan op je gezicht, laat hem 25 minuten zitten en kunt dan het vel deel voor deel van je huid halen en dat is meteen het hoogtepunt. De huid voelt daarna direct schoner, zachter en egaler. 25 minuten is wel lang, dus je moet even geduld hebben. Ik gebruik het als ik aan het werk ben achter mijn laptop en geen Zooms heb.

Sen & Zo
Voor de huid is er de bodyspray van het Nederlandse merk Sen & Zo dat haar inspiratie haalt uit Scandinavië. Het huis heeft een grote collectie zeep- en badproducten en producten voor het huis zoals geursticks en geurkaarsen.

De bodyspray Elements was mijn eerste kennismaking en die is licht, luchtig en heel zacht geparfumeerd. Het is een fijne geur. De spray hapert alleen een beetje, dus ik weet niet of het de bedoeling is dat er een witte lotion uit komt of een snel verdampende dunne gloed, maar hoe dan ook trekt de lotion snel in, parfumeert-ie de huid en maakt hem zacht. Je vindt Sen & Zo onder andere bij de Etos in de winkel.

Drie producten voor een frisse start voor het gezicht, je make-up en het lichaam.

De Stylpro Squeeze vind je onder andere hier voor 49,95. De Jorgobé Niacinamide Peel Off Mask bestel je hier voor 22,02. De bodyspray van Sen & Zo vind je online voor 17,95 of in de winkel bij Etos.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl