Vrijheid van meningsuiting

cant say that

Vrijheid van meningsuiting is dat we allemaal hetzelfde zeggen. Laat dat duidelijk zijn. Als je iets anders zegt ben je een weg kijkerT (sorry, infantiele spelling is niet van mij). Meningen hou je maar voor je.

Blonde ‘innovatie-strateeg’
Vrijheid van meningsuiting betekent echt niet dat je zomaar alles mag zeggen. Nadat Willem Holtrop in een interview met de Volkskrant te kennen had gegeven dat ze bij Charlie Hebdo kotsten op hun nieuwe ‘vrienden’ had hij het gedaan. Het volk was ‘Charlie’ en rouwde en hij verpestte hun feestje door zoiets te zeggen. Bovendien begreep die arme Holtrop niet eens dat het niet om Charlie Hebdo ging maar om de vrijheid van meningsuiting. Ach so… Iedereen mag dus over Charlie zeggen wat hij/zij wil behalve Holtrop, de enige overlevende van de oude groep Charlie Hebdo cartoonisten.

Vrijheid van meningsuiting betekent ook dat als iemand een mening heeft die jou niet bevalt je gewoon naar iemands werkgever stapt. In mijn geval werd dat gedaan door een blonde ‘innovatie-strateeg’ die glashard loog dat ik ‘haat’ over haar zaaide op twitter. Toen de reactie volgde dat ik daarop zou worden aangesproken zaaide ik ineens geen haat meer, maar zat in het ‘haatkamp’. Haatkamp? Aha, een andere mening is haatkamp volgens deze juffrouw. Weer wat geleerd.

De vuilnisbak
Vrijheid van meningsuiting is iedereen een antisemiet noemen die het waagt niet te schelden op alle moslims en ook maar een greintje kritiek op de staat Israël durft te leveren. ‘Blijf met je poten van onze Joden af’ klinkt het dan. Stiekem denk ik dan dat het de mensen met deze mentaliteit waren die in de Tweede Wereldoorlog snel de gordijnen sloten als hun Joodse buren door de Gestapo werden afgevoerd. Of de onderduikers maar gewoon gezellig aangaven bij de Duitsers want dat zorgde alleen maar voor overlast in de buurt. Dat zeg ik maar niet hardop want met die vrijheid van meningsuiting weet je maar nooit…

Vrijheid van meningsuiting is gedegradeerd tot opzettelijk kwetsen, beledigen, lastigvallen en de rechtstaat in twijfel trekken. Hou dit alsjeblieft voor je maar wat mij betreft mag het hele begrip linea recta de vuilnisbak in.

signatuur rebecca

rebecca[at]aichaqandisha.nl

3 Reacties op “Vrijheid van meningsuiting

 1. 22 januari 2015 om 16:37

  Zojuist dit artikel getweet.
  Je hebt kampers en burgers…ik ben een kamper

  Goed gedaan Becks.

  1. leo meijer
   22 januari 2015 om 23:52

   Zou je willen Max dat is echt teveel eer. Rafael van der Vaart is een kamper, Fransje Bauer en ik zijn kampers. Verder heb je kermisreizigers en, zoals jij, circusklanten. Niks mis mee hoor, ook fijne lui. Mogen er allemaal zijn. Net als burgers… toch? Gekke uitdrukking eigenlijk ‘haatkamp’. In mijn beleving kwam de ‘haat’ vooral van buiten het kamp naar binnen. Misschien wordt je er daardoor wel mee besmet. Moeten we ons tegen wapenen. Jij ook “Pingback”! En Rebecca, niks de vuilnisbak in: rug rechten en doorgaan!