Weleda Skin Food

foto’s © Aicha Qandisha

Op zich maakt het niet zoveel uit wat ik over de Skin Food producten van Weleda schrijf. Grote sterren als Victoria Beckham en Gwyneth Paltrow hebben hun liefde voor het merk al betuigd en nog onlangs circuleerde er een filmpje van Hailey Bieber waarin ze de verzorgende gezichtscrème van de lijn tipt. De champagnekurken zullen vast door het hele Weleda-gebouw zijn gevlogen.

De waardering voor Skin Food is niet vreemd: de producten van Weleda zijn 100% natuurlijk, biologisch, zonder kunstmatige of dierlijke ingrediënten en, niet geheel onbelangrijk, zacht geprijsd. Nu zal dat laatste voor de rijken op aarde geen rol spelen, maar het maakt het merk wel extra sympathiek. Want waarom zou goede kwaliteit alleen voor de welgestelden weggelegd zijn, nietwaar.

Dat die rijken, ondanks de zee aan keus die ze hebben aan luxe producten, toch naar een merk als Weleda grijpen, is het soort reclame en compliment waar je als merk op hoopt.

Reinigingsgel
Aan de Skin Food lijn zijn de laatste tijd nieuwe producten toegevoegd, waaronder een voedende reinigingsgel die fris is, een zachte, lichte structuur heeft en die de huid niet uitdroogt (heel belangrijk) maar juist zacht achterlaat.

Voedende crème
Dan zijn er een voedende dagcrème en voedende nachtcrème in hervulbare glazen potjes. De dagcrème ziet er stevig uit, maar heeft een aangenaam lichte structuur, is niet te dik of vettig, en trekt snel in de huid in. De nachtcrème heeft een rijkere structuur, maar trekt ook snel in de huid in en maakt hem zacht.

Dry oil
Tot slot is er de handige dry oil spray voor zowel het gezicht als het lichaam – al gebruik ik hem alleen voor het lichaam. Een droge olie die je zo opspuit en in de huid masseert. Fijn, licht, geurloos, trekt ook weer snel in en is aangenaam hydraterend, dus de huid wordt ook van deze olie lekker zacht.

En, ik hintte er al aan naar, de prijs voor ieder van deze producten ligt onder de 20 euro. Daarmee laat Weleda zien dat goede verzorging geen krater in je budget hoeft te slaan.

De producten van Weleda, waaronder de Skin Food lijn, vind je onder andere bij Etos en online. De reiginingsgel kost 11,99 de dagcrème 16,99, de nachtcrème 17,99 en de dry oil 15,99.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl