Weleda Skin Food

foto’s © Aicha Qandisha

Souak, ofwel walnotenschors, voor de tanden, olijfolie tegen buikkrampjes, khol voor de ogen, gebrande suiker als wax, savon beldi om te reinigen. Toen ik klein was en we nog in Marokko woonden, waren natuurlijke producten de norm.

Geen milieuvervuilende flessen, geen plastic of chemische ingrediënten, maar gewoon wat de natuur gaf. Daar is natuurlijk verandering in gekomen, de gemaksvriendelijke fabrieksflessen zijn overal te vinden, maar wel naast al die natuurlijke producten die mensen al eeuwen gebruiken en in ere houden.

Ik moest eraan denken toen ik wat producten van Weleda opgestuurd kreeg: een duurzaam merk dat zich onderscheidt met 100% natuurlijke ingrediënten. Vorig jaar bestond Weleda ook nog eens 100 jaar, dus meer dan hoog tijd dat ik er eens kennis mee maakte.

Aroma Shower Relax
Het merk heeft een groot assortiment aan gezichts- en lichaamsverzorging, producten voor tijdens de zwangerschap en baby’s. Er is ook een uitgebreide collectie badproducten en daarvan probeerde ik de Aroma Shower Relax: een douchecrème met de geur van lavendel, bergamot en vetiver.

Het is een zachte, lekker schuimende crème met een verkwikkende geur die doet denken aan een Spa.

Skin Food
Een van de populaire lijnen is Skin Food: ook weer 100% natuurlijk met als gedachte ‘dat wat je smeert, je ook moet kunnen eten.’ Hieronder zie je de Skin Food Body Butter, die heeft echt die boter structuur. Dus geen romige, zachte crème, maar echt een stevige structuur die meteen zacht wordt in aanraking met je vingers en huid en vervolgens snel smelt en in de huid intrekt. Rijk, hydraterend, maar niet plakkerig zoals echte boter.

Hele fijne producten, en nu is het een kwestie van dat enorme assortiment ontdekken, want je vindt er van alles, niet alleen een grote collectie verschillende soorten en geuren badproducten, maar van alles voor het lichaam, je gezicht, het haar, er is zelfs mondverzorging en nog veel meer. Niet onbelangrijk om te vermelden: alles is heel zacht geprijsd, dus toegankelijk voor iedereen.

De Aroma Shower Relax bestel je hier voor 6,99 en de Boddy Butter vind je hier voor 13,99. Je vindt Weleda producten ook bij de Etos en de Holland & Barrett.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl