Win! Kaarten voor 3 Faces

3facesnl-k

Jafar Panahi, de lieveling van de internationale filmwereld en de, lijkt wel, ongrijpbare kwelgeest van de Iraanse machthebbers is terug. Na This Is Not A Film and Taxi Tehran oogst hij nu weer veel lof van de critici en het filmpubliek met 3 Faces.

Panahi is een bijzondere regisseur die geen regisseur mag zijn van het Iraanse regime, maar die er toch iedere keer weer in slaagt om ondanks zijn beperkte bewegingsvrijheid films te maken die balanceren tussen fictie en werkelijkheid en die een ontwapenend, humoristisch en verwarrend inkijkje geven in de Iraanse samenleving.

Onder dat onschuldige oppervlak en de vastgekoekte ironische glimlach op het gezicht van Pahani, die zichzelf speelt in zijn films, is natuurlijk ook een kritiek op het regime van het land en de absurde dynamiek van de samenleving.

Filmverbod
Zo ook in 3 Faces, die deze week in première ging in de filmhuizen. Panahi speelt weer zichzelf, net als actrice Behnaz Jafari, en samen gaan ze op zoek naar de jonge Marziyeh die naar het Conservatorium in Teheran wil, maar door haar familie uitgehuwelijkt wordt. Vervolgens begint de zoektocht van Panahi en Jafari naar de jongedame en uiteraard maken ze onderweg van alles mee.

behnaz-jafar

De films van Panahi zijn zacht, menselijk en vol hoop. In schril contrast met het harde regime van Iran dat de regisseur opsloot, onder huisarrest plaatste en een filmverbod oplegde van twintig jaar. Een verbod waar hij dus gewoon onderuit komt. Taxi Tehran werd in een taart het land uit gesmokkeld en won vervolgens de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn en 3 Faces kreeg in Cannes de prijs voor beste scenario. Zijn dochter nam de prijs namens hem in ontvangst, want hij mag het land niet uit van de autoriteiten.

Ondanks al die repressie slaagt Panahi erin films te blijven maken. Mooi films, ook nog.

En dat treft, want in samenwerking met Imagine mogen we twee vrijkaartjes weggeven voor de film! Wil je 3 Faces zien laat dan hieronder een berichtje achter. Let op, vrijdag maken we de winnaar al bekend, die krijgt dan twee vrijkaartjes.

Veel succes!

Update: Deelname is niet meer mogelijk. De lootjes zijn getrokken en de winnaar is… Sjoukje Rietbroek! Van harte! Stuur een mailtje met je adresgegevens naar info [at] aichaqandisha.nl en dan komen de kaartjes snel je kant op.

‘3 Faces’ draait nu in de filmhuizen, hier kun je zien waar en wanneer.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

10 Reacties op “Win! Kaarten voor 3 Faces

 1. Esther van den Bergh
  5 september 2018 om 11:17

  Jammer dat hij niet in Hoofddorp draait, dan had ik graag meegedaan hieraan. Voor mij is het teveel gedoe om hiervoor naar Haarlem of Amsterdam te moeten gaan.

 2. Sjoukje Rietbroek
  5 september 2018 om 11:28

  Oh! Deze kaarten wil ik wel héél graag winnen! :-D

 3. Emma
  5 september 2018 om 13:14

  Wat leuk! Taxi Tehran vond ik een heel bijzondere film dus ik ben benieuwd naar 3 Faces.

 4. Jamela nabili
  5 september 2018 om 13:56

  Zou het leuk vinden om deze film te zien samen met mijn man!!❤️

 5. Denise
  6 september 2018 om 10:34

  Lijkt me geweldige film, sinds ik in Iran geweest ben, wil ik er (nog) meer van weten!

 6. Gé Geurtsen
  6 september 2018 om 13:52

  Trailer is veelbelovend!

 7. Amale
  6 september 2018 om 16:17

  Een reisje naar Iran lijkt mij erg bijzonder.
  Aïcha Qandisha, jij brengt ons echt overal mee.

  Ik geniet. Heerlijk :)

 8. Nicky
  9 september 2018 om 15:40

  Lijkt me zeker de moeite waard, leuk!

 9. Robin
  10 september 2018 om 09:03

  Dat zou leuk zijn

 10. Elizabeth Coenen
  11 september 2018 om 09:34

  Super gaaf! Ik probeer het :)