Win! Kaarten voor 3 Faces

3facesnl-k

Jafar Panahi, de lieveling van de internationale filmwereld en de, lijkt wel, ongrijpbare kwelgeest van de Iraanse machthebbers is terug. Na This Is Not A Film and Taxi Tehran oogst hij nu weer veel lof van de critici en het filmpubliek met 3 Faces.

Panahi is een bijzondere regisseur die geen regisseur mag zijn van het Iraanse regime, maar die er toch iedere keer weer in slaagt om ondanks zijn beperkte bewegingsvrijheid films te maken die balanceren tussen fictie en werkelijkheid en die een ontwapenend, humoristisch en verwarrend inkijkje geven in de Iraanse samenleving.

Onder dat onschuldige oppervlak en de vastgekoekte ironische glimlach op het gezicht van Pahani, die zichzelf speelt in zijn films, is natuurlijk ook een kritiek op het regime van het land en de absurde dynamiek van de samenleving.

Filmverbod
Zo ook in 3 Faces, die deze week in première ging in de filmhuizen. Panahi speelt weer zichzelf, net als actrice Behnaz Jafari, en samen gaan ze op zoek naar de jonge Marziyeh die naar het Conservatorium in Teheran wil, maar door haar familie uitgehuwelijkt wordt. Vervolgens begint de zoektocht van Panahi en Jafari naar de jongedame en uiteraard maken ze onderweg van alles mee.

behnaz-jafar

De films van Panahi zijn zacht, menselijk en vol hoop. In schril contrast met het harde regime van Iran dat de regisseur opsloot, onder huisarrest plaatste en een filmverbod oplegde van twintig jaar. Een verbod waar hij dus gewoon onderuit komt. Taxi Tehran werd in een taart het land uit gesmokkeld en won vervolgens de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn en 3 Faces kreeg in Cannes de prijs voor beste scenario. Zijn dochter nam de prijs namens hem in ontvangst, want hij mag het land niet uit van de autoriteiten.

Ondanks al die repressie slaagt Panahi erin films te blijven maken. Mooi films, ook nog.

En dat treft, want in samenwerking met Imagine mogen we twee vrijkaartjes weggeven voor de film! Wil je 3 Faces zien laat dan hieronder een berichtje achter. Let op, vrijdag maken we de winnaar al bekend, die krijgt dan twee vrijkaartjes.

Veel succes!

Update: Deelname is niet meer mogelijk. De lootjes zijn getrokken en de winnaar is… Sjoukje Rietbroek! Van harte! Stuur een mailtje met je adresgegevens naar info [at] aichaqandisha.nl en dan komen de kaartjes snel je kant op.

‘3 Faces’ draait nu in de filmhuizen, hier kun je zien waar en wanneer.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

10 Reacties op “Win! Kaarten voor 3 Faces