Vandaag een makkelijke klassieker met een Fadila twist. Zandkoekjes! Wie heeft ze nooit gebakken? Met Fadila’s gekleurde sesamzaadjes erbij heb je een vrolijk koekje, dat niet al te moeilijk te maken is. Fijn en mooi om je bord mee op te fleuren.
Ingrediënten:
250 gram bloem
130 gram gesmolten boter of margarine
80 gram suiker
2 eierdooiers
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
½ theelepel bakpoeder
Een beetje eiwit
50 gram gekleurd sesamzaad of ‘gewoon’ sesamzaad
Om het sesamzaad te kleuren: vermeng wat sesamzaad met wat kleurstof. Meng het goed. Doe het sesamzaad daarna in een droge koekenpan op vuur. Roer het af en toe om tot het droog is.
Voor de koekjes:
Meng gesmolten boter of margarine met suiker, vanillesuiker en eierdooiers. Voeg daarna de bloem met zout en bakpoeder toe. Meng tot het een deeg wordt.
Rol het deeg tussen twee stukjes huishoudfolie uit. (Het deeg is een beetje moeilijk om uit te rollen, dat komt door de gesmolten boter/margarine. Heb er geduld mee) Steek koekjes uit het deeg, in de vorm naar wens.
Ik had 31 koekjes, maar dat hangt af van de grootte van de uitstekers.
Bestrijk de koekjes met eiwit. Strooi er sesamzaad over.
Zet de koekjes in een oven die is voorverwarmd op 180 graden. Bak ze 15 minuten goudbruin. Laat de koekjes niet te donker worden, dan worden ze hard.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl