Het kan niet anders of de zon gaat schijnen met deze verfijnde en zachte zonnebloempjes van amandelen. Samen met de kanten schatjes van vorige week zijn ze extra feestelijk voor het Suikerfeest (Fadila denkt vast vooruit). Oog- en tongstrelend.
Voor 18 stuks
300 gram gemalen witte amandelen
100 gram poedersuiker
1 zakje bourbonvanillesuiker
2 kleine eieren
Maizena voor het aanrecht
Voor het glazuur:
1 kleine eiwit of 5 gram gedroogde eiwit
300 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel oranjebloesemwater
Voor de garnering:
100 gram marsepein in de kleuren geel en bruin. (Kant en klaar of zelfgemaakte marsepein)
50 gram gemalen witte amandelen
40 gram poedersuiker + wat extra om mee te werken
Wat suikersiroop om een massa te verkrijgen (zie het recept van amandel- en pistachekoekjes met eetbaar kant)
Gele en bruine kleurstof (of wat cacaopoeder)
Metallic food paint copper
Eetbare, witte glitter
Meng de gemalen amandelen met suiker en vanillesuiker en voeg beetje bij beetje de eieren toe tot een stevig massa. Deel het in stukjes van 30 gram
en maak er een kransje van.
Zet de kransjes op siliconen vormpjes of zet ze gewoon op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de koekjes in 12 minuten. Laat ze afkoelen.
Maak nu het glazuur. Meng het eiwit met citroensap, olie en oranjebloesemwater. Voeg beetje bij beetje poedersuiker toe tot een dik, vloeibaar glazuur ontstaat. Doop de koekjes in het glazuur
en zet ze op een rooster met bakpapier eronder.
Laat de koekjes helemaal drogen.
Als je gedroogd eiwit gebruikt, meng dat dan met 30 ml water en laat het even staan. Maak het glazuur dan verder zoals hierboven staat met verse eiwit.
Maak ondertussen de marsepein. Meng amandelen met poedersuiker en voeg druppels siroop toe tot een massa. Neem een beetje marsepein en kleur het bruin met een bruine kleurstof of wat cacaopoeder. Voeg druppels siroop toe, als het nodig is, als de marsepein droog is. Kleur de rest van de marsepein met gele kleurstof. Rol de marsepein op een met poedersuiker bestrooid aanrecht en snij met een zonnebloemuitsteker 18 bloempjes uit.
Van de bruine marsepein maak je zeer kleine, platte bolletjes. Zet de zonnebloempjes op de kransjes.
Met de verf kleur je het midden van de zonnebloempjes.
Zet in het midden de bruine bolletjes marsepein in het midden.
Laat het drogen. Met een kwast kun je nog wat eetbaar glitter toevoegen voor een mooier resultaat.
Besaha wa raha!
info[at]aichaqandisha.nl
Een reactie op “Zonnebloempjes”