Kipbroodjes met aubergine

aubergine8

Niemand maakt zulke lekkere broodjes als Fadila. Brood dat naar thuis smaakt en moeders geborgenheid. Neem nu deze schatjes, rijk gevuld met kip en aubergine. Zowel warm als koud een genot. En met de volle smaak van echte liefde voor authentiek eten.

Ingrediënten

Voor de vulling:
1 kipfilet, in stukjes
1 ui, gesneden in schijven
1 rode tomaat, in stukjes
2 eetlepels gehakte peterselie
Een halve eetlepel gehakte koriander
1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie
Zout en peper naar smaak
Kwart theelepel gemberpoeder
Snufje saffraan
Snufje kurkumapoeder
1 bolletje mozzarella, in stukjes
2 aubergines
1 teentje knoflook, geperst
Extra olie om de aubergines in te bakken

Voor het deeg
500 gram bloem
1 eetlepel gedroogde gist
5 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel zout
250 milliliter, ongeveer, lauwe melk
2 eetlepels Candarel zoetstofpoeder
1 ei

Voor de garnering:
1 eidooier of heel ei

Maak eerst de vulling
Doe olie in een koekenpan en fruit het ui zo’n 5 minuten op zacht vuur. Voeg tomaten en knoflook toe en laat het nog eens vijf minuten op zacht vuur door koken. Voeg de kipfilet toe en bak het rondom bruin. Voeg vervolgens peper, zout, peterselie, koriander, gember, saffraan en kurkumapoeder toe. Laat alles ongeveer 15 minuten koken. Laat afkoelen.

Snij de aubergines in rondjes. Bestrooi ze met zout en laat ze een half uurtje staan. Dep de auberginerondjes droog met keukenpapier. Bak ze in olie, beide kanten tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier.

aubergine1

Maak het deeg
Doe bloem, gist, zout, candarel zoetstofpoeder, olie, ei en de melk in een kom en kneed tot een stevig deeg. Voeg zonodig meer melk toe. Laat het rijzen.

Doe de mozzarella bij de kip. (Op de foto’s is de mozzarella niet te zien, omdat een van de familieleden er niet van houdt.)

Pak nu het deeg en maak bolletjes van 60 gram. Laat tien minuten rusten. Rol daarna ieder bolletje uit. Doe er een stukje aubergine op.

aubergine2

Doe daarop de kip,

aubergine3

…daarbovenop weer aubergine…

aubergine4

en dek het af met deeg. Vlecht het broodje dicht, zoals op de foto.

aubergine6

aubergine5

Laat twintig minuten rijzen. Bestrijk ze met eistrijksel of eidooier, met een beetje water of melk erdoorheen gemengd. Bak de broodjes 20 minuten bij 200 graden.

aubergine7

Besaha wa raha!

Alle foto’s: © Fadila Bouazza

Fadila

3 Reacties op “Kipbroodjes met aubergine

  1. Boudewijn
    27 september 2013 at 13:26

    Het lijkt me echt leuk om een keer te maken, maar twee dingen weerhouden me ervan: Ik heb ten eerste geen idee hoelang het deeg moet rijzen. En candarel zoetstofpoeder? Dat nooit, maar hoeveel suiker of honing of wat dan ook zou ik ter vervangen moeten gebruiken?

    1. 27 september 2013 at 14:44

      Het deeg moet meestal een uurtje rijzen. Het kan ook iets eerder klaar zijn, als het warm is.
      En je kunt de zoetstofpoeder vervangen door twee eetlepels gewone suiker. Succes!

  2. Boudewijn
    27 september 2013 at 14:57

    Dankjewel hoor! Ik kijk altijd op tegen deeg want ik ben bang dat het te dik en hard wordt zodat je vooral deeg zit te eten. Heb ee dus ook Hiet zoveel ervaring mee :-).