Shula Rijxmans linkse media

skype ad

Net als je denkt dat het niet naïever kan, komt Shula Rijxman met een behoorlijk verbijsterende open brief in De Volkskrant. Rijxman is zo geschrokken van Trumps winst dat ze nu een diverse publieke omroep wil.

Meer diversiteit, daar ben ik altijd voor. Echte diversiteit dan, niet de schaamlap waar de media zich al jaren tevreden mee stellen. Het soort diversiteit dat ze wil en de reden daarvoor, baren echter enorme zorgen.

Volgens Rijxman zaten de peilingen ernaast en was Trumps winst een verrassing, omdat zijn aanhang niet gehoord werd. Zo iets. Ik heb het stuk gelezen, werd geraakt door de leegte en wereldvreemdheid die uit die brief knallen.

Linkse media
Dat de peilingen er naast zaten, klinkt overal, maar dat valt wel mee. Daags voor de verkiezingen werd duidelijk dat Clintons voorsprong enorm geslonken was. Maar dat doet er verder niet toe. Peilingen staan op zichzelf. Dat je het geluid van Trump niet in de media zou horen, is aperte en aantoonbare onzin. Hij was niet van de buis te slaan en zijn aanhangers konden zich uitleven voor de camera’s.

Desondanks denkt Rijxman dat de publieke omroep wat heeft gemist en ze wil nu het Nederlandse Trump geluid, zeg maar van die piemelroepers, vaker weerspiegeld zien. Dan blijft er dus niks anders meer over. Het is nu al zoeken naar redelijke en zachte geluiden in de media, die sinds Fortuijn worden gedomineerd door figuren die geloven in het sprookje van de islamisering, die het onbeschaamd opnemen voor neo-nazi’s en die journalistiek verwarren met racistisch activisme.

De media zijn links, wordt er gekrijst. Wat is er precies links aan Matthijs van Nieuwkerk of Jeroen Pauw? Bij Van Nieuwkerk krijgt Sywert van Lienden ruim baan om alle vluchtelingen weg te zetten als criminelen en Pauws programma is een soort hangplek geworden voor onzindelijke racisten die fantaseren over gaskamers.

Openlijke racisme
En dan heb ik het nog niet over de politiek gehad, waar links een scheldwoord is geworden en multiculturalisme een vloek. En wie het daar niet mee eens is, moet weg gesaneerd worden.

Nou, nee dus. Als je schrikt van de winst van Trump, heb je onder een steen gelegen. Als je denkt dat het openlijke racisme van nu nieuw is, ben je al jaren doof en blind. Het probleem met de zogeheten bezorgde burger is dat er teveel naar wordt geluisterd. Zó veel, dat ze inmiddels denken dat hun wensen bevelen zijn. En hoe dat komt? Nou, mevrouw Rijxman, door die ‘linkse’ media die op de knieën gaan voor iedere onderbuikreutel en critici opjagen. Door kritiekloze journalisten die als loopse hondjes achter Wilders aanrennen voor een ‘quootje’, door politici die gezellig meedoen met het racisme en een publieke omroep waarin heel veel mensen zich niet meer herkennen, omdat die geen enkel moreel of ethisch standpunt in wil nemen.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “Shula Rijxmans linkse media

  1. 15 november 2016 om 12:10

    Hassnae, je hebt het zo helemaal goed gezegd! Ben het 100% met je eens, doorgaan zo w.m.b.

  2. Jara
    15 november 2016 om 15:50

    Geen onwaarheden meer in de media. Gebruik je hersens voordat je reageert. Hoe harder je schreeuwt hoe dover degene wordt die zou moeten luisteren.