150 Hotels you need to visit before you die

Doorgaans bespreek ik hier zaken waar ik blij van word, die goed zijn, lekker, die opvallen, de moeite waard van het ontdekken. Vandaag bespreek ik een boek waar ik onrustig van word. Heel onrustig.

In 150 Hotels you need to visit before you die van de Belgische Debbie Pappyn vind je, zoals de titel al verraadt, 150 van de mooiste hotels verspreid over zes contintenten: Afrika, de beide Amerika’s, Europa, Azië en Oceanië.

Ik vroeg het boek enthousiast op, zo aan het eind van vorig jaar was er nog hoop dat we dit jaar weer op reis zouden kunnen en hoe beter je te oriënteren dan met een selectie van de beste droomhotels, nietwaar?

Inmiddels is die blijdschap al flink getemperd. Het ziet er allereerst niet naar uit dat er binnenkort verandering komt in de huidige, beklemmende situatie.

Dromen
Maar er is nog iets: De foto’s en hotels in dit boek zijn zo waanzinnig dat ze je met de neus op de thuisblijf-feiten drukken. Op iedere pagina volgt wel een zucht, zoveel schoonheid, zoveel stijl, zulke waanzinnige hotels op oogstrelende locaties. Daar kunnen we voorlopig alleen nog maar van dromen.

En dromen kún je met dit prachtige boek. Ja, ik word er rusteloos van, want het liefst wil ik ergens een vergeten potje kraken en tussen de rijstvelden logeren, maar als je je daar overheen zet, blijft het droomgedeelte. Dat misschien ooit, als het weer kan, je dan wellicht een van de hotels kunt uitkiezen die Pappyn heeft uitverkoren.

Een klein aantal hotels in het boek ken ik al, waaronder het onvergetelijke Raffles in Singapore en het beeldschone La Mamounia in Marrakech. Het viel me op dat het Conrad Hotel in Tokio ontbrak, wat mij betreft een van de mooiste stadshotels, maar smaken verschillen en hoe meer opties hoe beter.

Wil je even ontsnappen aan je eigen uitzicht en de avonden avontuurlijk doorkomen? Pak dit boek er dan bij. En dan hebben we straks hopelijk de kans bij te komen in een van de prachtige droomlocaties.

‘150 Hotels you need to visit before you die’, Debbie Pappyn, Lannoo, bestel je hier voor 25,99.

Hassnae

info[at]aichaqandisha.nl

2 Reacties op “150 Hotels you need to visit before you die

  1. 24 januari 2021 om 13:07

    Wat leuk Hassnae dat onder jouw knop “bestel hier “een bakstenen winkel schuil gaat en niet zoals zo vaak een link naar die blauwe!
    groetjes, Denis Stirler (eigenaar van een andere bakstenen boekhandel)

    1. 25 januari 2021 om 09:28

      Dag Denis, dank voor je bericht. Zeker, ik link altijd naar een ambachtelijke boekenwinkel! Ik zal de jouwe eens opzoeken.