Als je net als wij hebt genoten van het Libanese kookboek Comptoir Libanais van Tony Kittous, van het gelijknamige Londense restaurant, dan kun je je hart ophalen, want er is nu een vervolg: Comptoir Libanais Express.
Interessante smaakcombinaties
Het is weer een vrolijk, rijk geïllustreerd boek vol met recepten van het ontbijt tot dessert, en met veel tips voor speciale dipsauzen, drankjes en alles er tussenin. En zoals de naam al verraadt: de gerechten zijn niet tijdrovend.
Daar waar het eerste boek de bekende klassiekers aanbood met een flinke selectie minder bekende, aardse gerechten, borduurt de Express daarop voort met variaties op bekende recepten, vis en aardappel kibbeh bijvoorbeeld, en interessante smaakcombinaties, zoals zeebaars met dadel en lamslever met granaatappel en munt.
Libanese ochtendzon
Vegetariërs hoeven niet meteen af te haken, want ook nu weer zijn er veel gerechten zonder vis of vlees, zoals de kleurige pilav met granaatappels en pistachenoten en zwartoogbonen met spinazie en tomaten.
Het zijn wederom heel aardse gerechten waarbij je soms het platteland bijna kunt ruiken en de Libanese ochtendzon op je huid kunt voelen.
Dit boek is voor iedereen die de hoummous en tabouleh nou wel kent en toe is aan nieuwe Libanees-Mediterrane smaken. Een soort Libanees voor gevorderden, maar toegankelijk voor iedereen.
‘Comptoir Libanais Express’, Terra Lannoo, kun je hier bestellen voor 24,99.
hassnae[at]aichaqandisha.nl